FLOW: NFT’s geïntegreerd in Instagram, prijssprong met 40 procent

Instagram begint ook NFT’s te ondersteunen, die worden opgeslagen op de blockchain van FLOW. Het nieuws deed FLOW 40 procent stijgen. NFT’s op Instagram maken deel uit van de Metaverse-strategie van Facebook.

FLOW won maar liefst 40 procent in de nacht, waardoor het de winnaar van de dag werd onder de 100 meest gekapitaliseerde cryptocurrencies. De reden voor de prijssprong: Mark Zuckerberg, hoofd van Meta (voorheen Facebook), heeft aangekondigd dat NFT’s van FLOW nu in meer dan 100 landen wereldwijd kunnen worden aangeboden bij dochteronderneming Instagram. Instagram begon in mei met de integratie van NFT’s, waarbij het zich aanvankelijk beperkte tot Ethereum (ETH) en Polygon (MATIC). FLOW richt zich op NFT’s en is hier bekend om geworden door projecten als CryptoKitties en NBA Top Shot.

Om het gebruikers gemakkelijker te maken te functioneren, ondersteunt Instagram nu de portemonnee van Dapper. Dapper is het crypto bedrijf achter FLOW. Bovendien wordt Instagram desgewenst ook gekoppeld aan de Coinbase-portemonnee. NFT’s (Non-fungible Tokens) zijn unieke en onveranderlijke tokens die vooral in de kunst- en gamingsector sterk in opkomst zijn. Het NFT-initiatief van Instagram is de voorloper van Zuckerbergs plannen om een metaverse rond Facebook te vestigen. In deze virtuele wereld zullen mensen grote delen van hun dagelijks leven online kunnen verbinden, van werk tot winkelen tot vrije tijd. NFT’s op Instagram worden gefaseerd ingevoerd, waarbij Azië, Afrika en het Midden-Oosten nu volgen op de VS. Testruns zijn begonnen bij Facebook.

De koerssprong van FLOW symboliseert dat beleggers geloven dat NFT’s zullen slagen in het meta-vers van de meta. Zo kan een waardevolle NFT uit NBA Top Shot nu een statussymbool worden op Instagram. In de toekomst wil Zuckerberg het mogelijk maken om NFT’s als avatars en in 3-D te gebruiken op alle platforms. Deze visies hebben Metaverse Token een rally gegeven in de tweede helft van 2021.

Conclusie: Instagram wordt serieus over NFT’s – FLOW in de lift

Voor ouderen kan het een gimmick lijken dat anderen bereid zijn geld uit te geven aan virtuele beelden en deze NFT’s vervolgens trots op sociale media te tonen. Maar successen van NFT-collecties zoals Bored Ape Yacht Club tonen aan dat er vraag is in alle leeftijdsgroepen. Ethereum (ETH) is nog steeds de technologische basis voor een groot deel van NFT, maar Solana (SOL) is ook marktaandeel aan het winnen. Met een omzet van meer dan 20 miljard US dollar in 2022 ligt de handel met NFT’s op recordkoers. Als wereldwijd populair platform is Instagram een vlaggenschip.


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*