FTX zwaar getroffen – dit zijn goede alternatieven onder de cryptobeurzen

De cryptobeurs FTX is in financiële problemen geraakt en niet alleen het imago is zwaar beschadigd. Als u nu wilt of moet overstappen, zijn hier onze tips voor aanbevelenswaardige alternatieven.

Door een diepe liquiditeitscrisis heeft de cryptobeurs FTX deze week de uitbetalingen (tijdelijk) stopgezet en hoopt nu dat de aangekondigde overname door zijn concurrent Binance een reddingslijn zal blijken te zijn. Maar in ieder geval is het vertrouwen in FTX ernstig geschaad en zoeken klanten terecht naar alternatieven. Volgens onze ervaring zijn er twee aanbieders die in het bijzonder worden aanbevolen voor beleggers die in Duitsland wonen. Hier vindt u plussen en minnen met betrekking tot Binance en Bybit.

Alternatief 1 Binance:

s Werelds grootste cryptobeurs Binance is ook in Duitsland erg populair, er is een vergunning aangevraagd bij de Federal Financial Supervisory Authority (BaFin) en kantoren in Berlijn en Frankfurt am Main organiseren de lokale zaken. Dit betekent dat je bij Binance ook zonder problemen stortingen en opnames in euro’s kunt doen.

Het feit dat Binance een uitgebreide portefeuille aanbiedt met meer dan 200 altcoins naast Bitcoin (BTC) spreekt voor Binance als vervanger van FTX. De hoge liquiditeit van marktleider Binance zorgt voor eerlijke prijzen, en de vergoedingen van Binance zijn zeer laag in vergelijking met het sectorgemiddelde. Binance biedt ook aanvullende diensten zoals staking.

Twee details zijn negatief over Binance: er worden geen klanten geaccepteerd zonder identiteitsverificatie (KYC), dus wie anoniem wil handelen zal moeten overstappen naar het FTX-alternatief ByBit. Dit geldt ook als Bitcoin-futures en andere derivaten deel uitmaken van uw beleggingsstrategie. Dat komt omdat de handel in cryptofutures niet langer door Binance wordt aangeboden voor klanten met een Duits adres.

Alternatief 2 Bybit:

Bybit is ook in Duitsland bekend geworden door de samenwerking met de voetbalclub BVB. Qua omzet is Bybit een van de vijf grootste cryptobeurzen ter wereld. Zolang je bij Bybit niet in euro’s wilt storten of opnemen, maar je beperkt tot bitcoin en co, is er geen identiteitscontrole (KYC) nodig.

Net als bij Binance kunt u bij Bybit ook handelen met veel verschillende altcoins; bekende en belangrijke cryptocurrencies zijn bijna volledig vertegenwoordigd in de portefeuille. De hoge handelsvolumes bij Bybit zorgen voor eerlijke prijzen, en ook de tarieven zijn klantvriendelijk vastgesteld. En met Bybit kunt u zelfs uw beleggingsstrategieën uitvoeren met Bitcoin-futures en andere derivaten als u in Duitsland woont – anders was FTX vaak de eerste aanloophaven voor dit segment in dit land.

De nadelen van Bybit blijven beheersbaar. De omvang van Bybit komt niet in de buurt van Binance; vooral bij kleinere cryptocurrencies moet je ervoor zorgen dat er voldoende volume beschikbaar is. Daarnaast vinden wij de bediening van het platform niet optimaal opgelost; beginners moeten de tijd nemen om te wennen aan de speciale functies van Bybit.

Conclusie: FTX-switchers zijn in goede handen bij Binance en/of Bybit.

Of FTX erin zal slagen het vertrouwen te herstellen na de huidige turbulentie, die haar bestaan bedreigt, zal de komende weken en maanden moeten blijken. Om aan de veilige kant te zitten is het voor u als belegger raadzaam om een andere cryptobeurs te gebruiken, althans voorlopig. Als anoniem handelen en handelen met Bitcoin futures en co. belangrijk voor u zijn, zal uw keuze waarschijnlijk vallen op Bybit. Als u op zoek bent naar een cryptobeurs die zoveel mogelijk altcoins vermeldt, de hoogste omzet behaalt en uitgebreide aanvullende diensten aanbiedt, is Binance de natuurlijke keuze.


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*