Hardware wallets: Black Friday-aanbiedingen van Trezor en Ledger

De FTX crash heeft opnieuw aangetoond: Het is beter om bitcoin en andere activa op te slaan op een hardware wallet dan op een cryptobeurs. Trezor en Ledger hebben momenteel aantrekkelijke Black Friday-aanbiedingen.

Iedereen die cryptocurrencies zoals Bitcoin (BTC) in zijn beleggingsstrategie opneemt, moet nadenken over hoe hij de waardevolle munten bewaart. Immers, activa laten opslaan bij een cryptobeurs brengt aanzienlijke risico’s met zich mee. Toen FTX failliet ging, bijvoorbeeld, waren beleggers die hun Bitcoin en Co. consequent “opslaan” met behulp van een hardware wallet en zo externe toegang uitsluiten, van de haak. Hardware wallets die losgekoppeld zijn van het internet bieden ook een betrouwbare bescherming tegen aanvallen van hackers. De twee gevestigde fabrikanten van hardware wallets, Ledger en Trezor, bieden momenteel aantrekkelijke Black Friday deals aan. Hier is een overzicht voor u:

1. De Ledger Nanos S Plus als instapmodel en de Ledger Nano X als hogere klasse worden door miljoenen cryptobeleggers gebruikt en hebben zich in de praktijk bewezen. Als Black Friday-aanbieding is Ledger op het idee gekomen om bij de aankoop van een Nano S Plus of Nano X een code te voegen waarmee 20 of 30 Amerikaanse dollar in Bitcoin als bonus kan worden geclaimd. Als u dit voordeel meerekent, krijgt u een korting van ongeveer 25 procent op de Ledger Nano S Plus en nog eens 20 procent op de Ledger Nano X.

2. Trezor’s Black Friday aanbiedingen zijn gebaseerd op directe prijsverlagingen. Voor het instapmodel Trezor Model One is tot 28 november slechts ongeveer 59 euro verschuldigd in plaats van een kleine 84 euro, en voor het topmodel Trezor Model T is de reguliere aankoopprijs verlaagd van 265 euro naar ongeveer 225 euro. Trezor heeft ook de prijzen van accessoires tot 30 procent verlaagd voor zijn Back Friday-campagne.

Welke hardwareportefeuille moet ik kopen?

Als u uw Bitcoin en co. liever met een smartphone organiseert, kunt u niet om de Ledger Nano X heen, die verbinding kan maken via Bluetooth, wat de concurrerende hardware wallets niet ondersteunen. Voor alle andere toepassingen van een hardware-portemonnee is de Ledger Nano S Plus met Black Friday Bitcoin Bonus de voordeligste optie. Overigens kunnen de Ledger hardware wallets ook overweg met IOTA, wat de modellen van Trezor niet kunnen.

Bij Trezor is Model One de hardwareportefeuille voor wie kleine nadelen in de werking accepteert voor een lage prijs. De Trezor Model T hardware wallet, met zijn kleuren touch display en extra back-up opties, is meer gericht op power users.

Conclusie: Stel de aankoop van een hardware-portemonnee niet uit – maak gebruik van de Black Friday-aanbieding.

Een belangrijke opmerking: Er zijn altijd gevallen van gemanipuleerde hardware wallets die worden verkocht, zelfs op eigenlijk gerenommeerde platforms zoals eBay. U kunt dit gevaar vermijden door uw hardware-portemonnee rechtstreeks bij de fabrikant te bestellen. Wij denken dat je niet om een hardware wallet heen kunt, niet alleen sinds het FTX-schandaal, als je je crypto veilig wilt behandelen volgens zijn waarde. De huidige Black Friday-aanbiedingen van Ledger en Trezor maken deze cruciale stap gemakkelijker.


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*