Hedgefonds gigant Marshall Wace stapt in crypto-industrie

Volgens een krantenbericht ontdekt het in Londen gevestigde hedgefonds Marshall Wace de crypto-industrie als een veelbelovende investering. Stablecoins, bijvoorbeeld, zullen ook centraal staan.

Het Britse hedgefonds Marshall Wace beheert namens zijn cliënten ruim 55 miljard US dollar en is daarmee een van de grootste hedgefondsen ter wereld. Nu meldt de Financial Times dat Marshall Wace zijn zinnen zet op de crypto-industrie. Het zegt dat er al een team is gevormd dat nu onderzoekt welke investeringen in de crypto-industrie interessant zijn en samen een aantrekkelijk pakket voor Marshall Wace zouden kunnen vormen. Onder verwijzing naar ingewijden schrijft de FT dat Marshall Wace in eerste instantie niet denkt aan directe investeringen in Bitcoin (BTC).

Marshall Wace is blijkbaar eerder op zoek naar investeringsmogelijkheden die de technologische en financiële onderbouwing van de crypto-industrie weerspiegelen. Hiertoe behoren bedrijven die innovatieve blockchains ontwikkelen en ook bedrijven die stablecoins uitgeven. In mei had Marshall Wace al indirect geïnvesteerd in USD Coin (USDC) via een investering in Circle als uitgever van USDC.

Waarnemers interpreteren Marshall Wace’s stap als logisch. Bitcoin en co. vestigen zich immers steeds meer ver buiten een niche; bedrijven als MicroStrategy konden hun waarde aanzienlijk verhogen door strategische investeringen in BTC. De beursgang van Coinbase in de VS in april was ook een mijlpaal voor de crypto-industrie. Volgens de FT zijn hedgefondsen van plan om de komende vijf jaar een dikke zeven procent van hun investeringsvolume in cryptocurrencies en crypto te steken. Dit betekent dat beleggingsspecialisten op dit gebied bovengemiddelde winstkansen zien, gekoppeld aan een indekking tegen beginnende inflatie.

Hedgefondsen en crypto – een industrie in beweging

Het Amerikaanse hedgefonds SkyBridge Capital heeft in december 2020 al voor 25 miljoen US dollar Bitcoin gekocht, Brevan Howard Asset Management volgde in april 2021 met meer dan 50 miljoen US dollar voor aankopen van cryptocurrencies. In Duitsland opent het nieuwe Fondstandortgesetz de deur voor Mogelijkheden. Kortom, beleggingen in bitcoin en crypto-bedrijven via fondsen zijn trending en worden duidelijk actief gevraagd door cliënten.

Met de tot dusver bekende informatie over de strategie van Marshall Wace tekent zich een conservatieve koers af. Maar het zullen zeker driecijferige miljoen volumes zijn die Marshall Wace heeft gereserveerd voor zijn toekomstige crypto fonds. Dit bewijst eens te meer dat de crypto-industrie volwassen is geworden. Velen zien dit ook als een geruststelling dat er niet gevreesd hoeft te worden voor een Bitcoin-prijscrash zoals die volgde op de hausse in 2017/8. Anders dan toen drijven particuliere beleggers de opleving in de crypto-industrie niet grotendeels alleen aan, maar doet het grootkapitaal op doorslaggevende wijze mee.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*