Shiba Inu (SHIB): Gedecentraliseerde crypto-uitwisseling ShibaSwap is live

Het ecosysteem van Shiba Inu is uitgebreid met ShibaSwap als gedecentraliseerde crypto-uitwisseling. Hiermee maakt de zelfbenoemde Dogecoin killer SHIB zijn plannen werkelijkheid.

ShibaSwap is de naam van de nieuwste mededinger in de gedecentraliseerde cryptobeurscompetitie. Met de lancering van ShibaSwap gisteren (dinsdag), opent het team achter Shiba Inu (SHIB) een nieuw hoofdstuk in haar geschiedenis, aldus haar blog post. De prijs van Shiba Inu steeg ongeveer 2 procent op de impuls. Maar wat verbergt ShibaSwap eigenlijk?

Shiba Inu is gelanceerd als concurrent van Dogecoin (DOGE) en wil punten scoren met toepassingsdoeleinden. ShibaSwap wil zo de spil worden van het ecosysteem van Shiba Inu als een gedecentraliseerde crypto-uitwisseling, gemodelleerd naar Uniswap. In plaats van vergoedingen te betalen aan gecentraliseerde cryptobeurzen en op hen te moeten vertrouwen om transacties te organiseren, willen gedecentraliseerde alternatieven zoals het nieuwe ShibaSwap de handel in cryptocurrency automatiseren. Om dit aantrekkelijk te maken, is er liquiditeit nodig om handelsparen te vormen.

Bij het aantrekken van liquiditeit pionierde SushiSwap met het concept van haar eigen token SUSHI als beloning voor liquiditeit. ShibaSwap kopieert nu deze aanpak en betaalt BONE uit voor liquiditeit in ongeveer een dozijn altcoins. Aangezien Shiba Inu zelf een ERC-20 token is, is Ethereum (ETH) hier een voor de hand liggende keuze. Maar stortingen in bijvoorbeeld Chainlink (LINK) en Graph (GRT) worden ook beloond.

Volgens eigen telling heeft ShibaSwap zo een goede 800 miljoen dollar aan cryptocurrencies aangetrokken, minder dan 24 uur na de lancering. Ter vergelijking: Uniswap in versie 3 telt een ruime verdubbeling, Sushsiwap komt op ongeveer 3 miljard US dollar. In dit opzicht lijkt de lancering van ShibaSwap succesvol te zijn geweest, en het onderwerp trok ook op Twitter veel aandacht voor Shiba Inu.

Conclusie: Nu lid worden van ShibaSwap?

De concurrentie van gedecentraliseerde cryptobeurzen speelt zich onder meer af op basis van Ethereum. Hier is ShibaSwap zeker aantrekkelijk met BONE als extra aanprijzing in de opstartfase. Het nog anonieme team achter Shiba Inu verklaart dat ShibaSwap vóór de lancering uitvoerig is getest op mogelijke bugs en dat er ook zoiets is als een noodrem om in noodgevallen de handel op te schorten.

Tegelijkertijd weten beleggers die betrokken zijn bij DeFi natuurlijk: de achilleshiel van platforms als Uniswap en ShibaSwap op basis van Ethereum zijn de hoge vergoedingen die in rekening worden gebracht wanneer ETH wordt verhandeld. Daarom hebben bijvoorbeeld PancakeSwap (CAKE) met Binance Coin (BNB) als basis en QuickSwap met Polygon (MATIC) al grote marktaandelen verworven, omdat de vergoedingen hier veel lager zijn dan onder Ethereum.

Voorlopig valt nog af te wachten of Shiba Inu er desondanks in zal slagen de markt duurzaam op te schudden via ShibaSwap. In het DeFi-segment verplaatst kapitaal zich snel naar waar de beste rendementen te halen zijn.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*