Binance: Stortingen met kredietkaart nu gratis – SEPA-stortingen opgeschort

Op de cryptobeurs Binance zijn stortingen in euro’s door middel van een bankoverschrijving via SEPA momenteel niet mogelijk. Onttrekkingen werken zoals gewoonlijk. Stortingen met een creditcard zijn nu gratis bij Binance.

Binance wordt terecht beschouwd als ‘s werelds belangrijkste cryptobeurs – maar heeft momenteel een probleem in Europa bij zijn interface met traditionele banken. Omdat, zoals gemeld door klanten en ook het financiële nieuwsagentschap Reuters, Binance momenteel niet langer stortingen in euro’s via bankoverschrijving kan aanvaarden. In een e-mail aan de betrokkenen, die beschikbaar is voor Block-Builders.de, is sprake van een “tijdelijke opschorting (…) om redenen buiten onze controle”. Binance benadrukt dat opnames in euro’s naar bankrekeningen nog steeds mogelijk zijn. Om de ongebruikelijke situatie onder controle te houden, ziet Binance volgens haar eigen aankondiging met onmiddellijke ingang af van de kosten voor stortingen in euro’s via een creditcard. Hier was 1,8 procent eerder verschuldigd.

Binance en regelgeving – een explosief onderwerp

Op dit moment kunnen we alleen speculeren over de achtergrond van de (tijdelijke) stopzetting van stortingen in euro’s vanaf bankrekeningen bij Binance. De cryptobeurs geeft op verzoek geen verdere details. Berichten in de media herinneren eraan dat Binance onlangs het doelwit was van toezichthouders in het Verenigd Koninkrijk, Thailand en Japan. In Duitsland onderzoekt de BaFin of Binance legaal handelt met zijn aanbod van tokenized aandelen.

Anderzijds wijst de chief executive van Binance in een open brief op de inspanningen en successen in de samenwerking met de rechtshandhavingsinstanties. Alleen al in 2021, zegt hij, hebben zij de autoriteiten in 5 600 zaken bijgestaan, onder meer door een groep cybercriminelen op te sporen wier witwaspraktijken en activiteiten op meer dan een half miljard dollar worden geraamd.

Binance CEO CZ is duidelijk voorstander van regulering van de crypto-industrie in zijn algemene verklaring, waarbij hij accepteert dat regionale markten hun eigen sets van wetten hebben. De timing van zijn bekentenis over het onderwerp crypto en toezichthouders zal waarschijnlijk niet samenvallen met de opschorting van SEPA-stortingen door Binance. Want zo plotseling als dit gebeurde zonder aankondiging of duidelijke rechtvaardiging, een verlies van vertrouwen is onvermijdelijk. Wat als morgen opnames van Binance in euro’s naar bankrekeningen ook niet meer mogelijk zouden zijn?

Conclusie: slimme beleggers vertrouwen hardware portefeuilles

Bij nader inzien is er waarschijnlijk geen reden tot paniek bij Binance, ondanks het ongemak van SEPA. Voorlopig wordt dit knelpunt omzeild door stortingen via kredietkaart zonder kosten en er is momenteel geen sprake van problemen met opnames. Maar voor het geval dat, herinneren wij u eraan: als het om Bitcoin en Co. gaat, kunt u niet om hardware wallets heen. Alleen met modellen zoals Ledger Nano S of Ledger Nano X kunt u uw activa veilig en volledig onafhankelijk van cryptobeurzen opslaan en uw Bitcoin alleen overbrengen naar een gerenommeerd online platform wanneer het tijd is voor een transactie.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*