Ripple: einde van verkoop XRP door mede-oprichter Jed McCaleb nadert

Het systematisch dumpen van XRP door Ripple mede-oprichter Jed McCaleb wordt vaak geïnterpreteerd als een factor in de prijsontwikkeling. Nu lijken McCaleb’s XRP reserves bijna uitgeput te zijn.

Sinds de zomer van 2013 staat Ripple (XRP) genoteerd op cryptobeurzen wereldwijd – en in datzelfde jaar nam mede-oprichter Jed McCaleb afscheid van het project. Sindsdien zijn de discussies niet gestopt over de vraag of McCaleb’s omgang met zijn enorme ontslagvergoeding in XRP de prijscurve van Ripple niet zou kunnen beïnvloeden. Jed McCaleb had immers 9,5 miljard XRP, of ongeveer 12 procent van alle oorspronkelijk gegenereerde Ripple, veiliggesteld toen hij vertrok in een dispuut. Hij heeft die sindsdien vrijwel continu op de markt gebracht om zijn fortuin te laten groeien. Nu blijkt uit gegevens van “Jed Balance” dat er dit jaar een einde zou kunnen komen aan het gespook met de massale verkoop van XRP door Jed McCaleb.

Volgens de gegevens staat er nog minder dan 1 miljard XRP op rekeningen die worden toegeschreven aan McCaleb. Als hij ze in zijn gebruikelijke tempo blijft verkopen, zou de regelmatige verkoop van XRP door Jed McCaleb uiteindelijk tot een einde komen rond de herfst of winter van 2021. Ripple volgers vieren dit nieuws op Reddit. Het algemene sentiment daar: Nu Jed McCaleb eindelijk uit het XRP-spel is, kan een vrije markt-gedreven prijstrend voor XRP beginnen.

Experts weten echter ook: het verhaal over Jed McCaleb die de prijscurve van XRP beïnvloedt, staat op wankele grond. Omdat hij uiteindelijk had beloofd nooit meer dan 1,5 procent XRP per dag te verkopen dan er wereldwijd worden verhandeld. Door deze clausule moeten invloeden op de markt voor Ripple worden uitgesloten door Jed McCaleb. Directe effecten van McCaleb’s acties op XRP zijn niet af te lezen uit de historische grafieken. Aan de andere kant brengt McCaleb in principe dagelijks enkele miljoenen XRP op de markt. Dit heeft hem al miljardair gemaakt.

Conclusie: Ripple hoopt op einde van Jed McCaleb verhaal.

Ripple heeft momenteel een open flank niet alleen op het onderwerp van de verkoop van XRP door Jed McCaleb. Ongetwijfeld nog ernstiger is de hangende zaak die de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft aangespannen over XRP. Optimisten zien hier echter de mogelijkheid van een minnelijke schikking naar het voorbeeld van EOS. Tegelijkertijd zijn alle ogen gericht op het Flare / Spark-project, dat de nog steeds enorme marktkapitalisatie van het equivalent van bijna 30 miljard Amerikaanse dollar in XRP in de DeFi divisie moet brengen.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*