ShibaSwap voor Shiba Inu (SHIB) is uiterst onveilig, zeggen deskundigen

Sinds drie dagen is het DeFi-platform ShibaSwap, dat het centrum moet worden van een ecosysteem rond Shiba Inu (SHIB), live. Maar deskundigen waarschuwen voor grote veiligheidsproblemen met ShibaSwap.

Sinds de lancering van ShibaSwap is het equivalent van ongeveer $1,5 miljard door investeerders geïnvesteerd in het midden van de week op het nieuwe DeFi platform als liquiditeit gestort. Dit markeert een indrukwekkende stap van het anonieme team achter Shiba Inu (SHIB) om een ecosysteem op te zetten rond de zelfbenoemde Dogecoin killer en praktische toepassingen te ontwikkelen voor Shiba Inu. Beveiligingsexperts zien het succes van ShibaSwap echter met afschuw aan. DeFi Safety, bijvoorbeeld, schrijft op Twitter: “ShibaSwap geld toevertrouwen is alsof je het in een zwart gat stopt.

In een gedetailleerde analyse geeft DeFi Safety ShibaSwap een score van slechts 3 procent op een mogelijke 100 procent voor maatregelen die kunnen bijdragen aan de veiligheid van een DeFi platform. Ter vergelijking: marktleider Uniswap Version 3 krijgt van DeFi Security een score van 94 procent.

Ontwikkelaar: ShibaSwap is Zwendel

Joseph Schiarizzi, die als ontwikkelaar de slimme contracten bij ShibaSwap onder de loep heeft genomen, is nog explicieter. In zijn analyse toont Schiarizzi aan dat het team achter Shiba Inu zeer gemakkelijk de deposito’s bij ShibaSwap voor zichzelf zou kunnen opeisen. Dit zou betekenen dat het bij ShibaSwap geïnvesteerde kapitaal plotseling verloren zou gaan voor de feitelijke eigenaars. Dat is waarom Schiarizzi denkt dat ShibaSwap oplichterij is. Hij wijst echter op de manier waarop het kritieke veiligheidsgat dat hij bij ShibaSwap heeft ontdekt, kan worden gerepareerd. Als dat gebeurt, zal hij zijn kritiek intrekken.

Althans op het Twitter-account van Shiba Inu heeft het team nog niet gereageerd op de harde kritiek. Daar zijn ze nog steeds blij met het aanvankelijke succes van ShibaSwap en zijn ze over het algemeen in een goed humeur. Met nadrukkelijk ontspannen en humoristische communicatie en zijdelingse klappen aan Dogecoin (DOGE), wist Shiba Inu in het voorjaar veel aandacht te genereren en heeft inmiddels een marktkapitalisatie van een dikke 3 miljard US dollar bereikt.

Conclusie: ShibaSwap momenteel niet aan te bevelen

De technisch gerechtvaardigde bezwaren tegen ShibaSwap zijn begrijpelijk en het SHIB-team moet transparante verbeteringen doorvoeren om vertrouwen te winnen. Toch is de anonimiteit van de makers helemaal niet het probleem. Andere DeFi-projecten zoals SushiSwap (SUSHI) werden ook anoniem gelanceerd. Wat kritiek is, is dat er tot dusver geen externe audit is voor ShibaSwap en dat de ontwikkelaars zich toegang hebben verschaft tot deposito’s waar zij geen recht op zouden mogen hebben. Wie toch in ShibaSwap wil investeren, moet dan ook het hoge risico dragen dat daarmee gepaard gaat.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*