IOTA doet intrede in Binance smart chain voor DeFi

IOTA tokens kunnen daar nu worden gedeponeerd in het Binance Smart Chain (BSC) ecosysteem. Dit zal zogenaamde “wrapped IOTA” genereren, die op hun beurt geldig zullen zijn in het DeFi onder BSC.

IOTA was tot nu toe in principe uitgesloten van de groeiende DeFi-markt, omdat transacties daar meestal worden uitgevoerd op de Ethereum (ETH) blockchain of via de Binance Smart Chain (BSC). Maar in een verrassende zet, hoopt de IOTA Stichting nu op de DeFi bandwagon te springen. In een blog post, legt IOTA uit hoe tokens kunnen toetreden tot Binance’s DeFi ecosysteem. Vanaf daar, zegt IOTA, zullen veel van deFi opties gebaseerd op de BSC beschikbaar zijn.

IOTA voor DeFi op Binance – zo werkt het.

Om uw IOTA in de BSC als liquiditeit in te voeren, gebruikt u hier de Binance Bridge. Het proces is heel eenvoudig: Je hoeft alleen maar je portemonnee met de Binance Bridge te verbinden en in te voeren hoeveel IOTA je wilt overdragen. In ruil daarvoor ontvangt u verpakte IOTA – die bij Binance IOTA BEP20 worden genoemd – bijgeschreven in uw Binance-portefeuille. Hiermee bent u dan weer aangesloten op het aanbod van het DeFi onder BSC. Via de Binance Bridge kan IOTA BEP20 ook worden teruggekoppeld naar het IOTA Tanglenet. Naast IOTA ondersteunt de Binance Bridge momenteel andere toonaangevende cryptocurrencies zoals Ethereum (ETH), Bitcoin (BTC) of Cardano (ADA) bij het verschaffen van liquiditeit in het DeFi ecosysteem van BSC.

Daar voeren bijvoorbeeld projecten als Pancakeswap of Venus de taken uit die Uniswap of Compound in het ecosysteem van Ethereum doen. Een overzicht van deFi projecten op basis van BSC vindt u bijvoorbeeld hier op CoinMarketCap. We kunnen verwachten dat ten minste enkele van hen in de nabije toekomst IOTA BEP 20 zullen gaan integreren. Nu met DeFi onder Ethereum duidelijk is geworden dat hoge transactiekosten de verdere ontwikkeling aldaar belemmeren, vestigen steeds meer DeFi aanbiedingen zich in de BSC.

Bottom Line: DeFi hoopt op IOTA.

Binance zelf heeft nog geen grote aankondiging gedaan over de integratie van IOTA in de BSC. Daarom is de wens tot nauwere samenwerking waarschijnlijk afkomstig van IOTA. Eigenlijk wil IOTA zelf met Coordicide en IOTA 2.0 de voorwaarden scheppen om Tanglenet met slimme contracten voor DeFi open te stellen voor het einde van 2021. Vorige week nog werd voor dit doel een alliantie met Cartesi (CTSI) aangekondigd. Voor het ogenblik echter is de BSC met zijn diverse projecten voor IOTA waarschijnlijk de gemakkelijkste manier om deel te nemen aan het onderwerp DeFi.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*