Cardano (ADA) zet volgende stap voor complexe slimme contracten

Cardano (ADA) heeft zich gevestigd in de top tien van belangrijkste cryptocurrencies in 2021. De volgende stap zouden complexe slimme contracten moeten zijn, zodat Cardano zijn eigen DeFi ecosysteem kan worden.

2021 Cardano is een van de absolute winnaars met koerswinsten van nu 1.000 procent sinds de jaarwisseling en ADA was in staat zich positief te ontkoppelen van de algemene markt tijdens tijdelijke prijscorrecties van Bitcoin (BTC). De reden voor de voortdurende stijging van ADA wordt verondersteld de eigen blockchain van Cardano te zijn, die zijn technologische potentieel op 1 maart uitbreidde met de upgrade Mary. Cardano wekt veel vertrouwen in de crypto-industrie met maximale decentralisatie, en de blockchain bewijst toekomstbestendig te zijn met lage kosten en hoge doorvoer. Slimme contracten zijn tot nu toe alleen rudimentair mogelijk met Cardano at direct en op deze bouwplaats meldt nu IOHK als het bedrijf achter ADA via Twitter een optimistisch nieuwtje.

Met de upgrade Alonzo en een gelijknamig testnet zouden complexe slimme contracten ten laatste begin mei de testfase bij Cardano moeten ingaan, en in augustus zouden deze functionaliteiten dan beschikbaar moeten zijn in het mainnet voor ADA. Wat technisch gezien saai mag klinken, is in feite een beslissende zet in de strijd om wie de topper zal worden in de bloeiende DeFi-industrie. Op dit moment strijden Ethereum (ETH) en de Binance Smart Chain om de DeFi suprematie. Met Alonzo hoopt Cardano dan een heel ecosysteem van projecten met DeFi in focus te zien ontwikkelen rond ADA en dienovereenkomstig liquiditeit te brengen.

DeFi race – Cardano wil Ethereum uitdagen

De concurrentie met DeFi wordt momenteel heviger en Ethereum heeft het steeds moeilijker om zijn 2020 nog steeds onbetwiste nummer één positie als basis van DeFi te verdedigen vanwege de hoge transactiekosten van soms zelfs meer dan $40. Afhankelijk van de metriek is Binance met BSC al marktleider geworden in termen van DeFi, maar daar storen sommige experts zich aan het gebrek aan decentralisatie van de blockchain. Cardano hoeft geen rekening te houden met die tekortkoming. Vanuit een Duits perspectief wil IOTA ook de DeFi ruimte betreden, maar kan dit alleen doen met IOTA 2.0 aka Coordicide op zijn vroegst eind 2021. Met IOTA was Cardano-oprichter Charles Hoskinson onlangs in een verbale vete verwikkeld geraakt over de definitie van “fee-free”.

Met Ethereum had Charles Hoskinson ooit zijn reputatie als medeoprichter gevestigd, en met Ethereum wil hij nu met Cardano een tot dusverre ongelijkwaardige concurrent zijn. Met Polkadot (DOT) is een andere concurrent van DeFi in het spel, waarvan de steun van China in dit land vaak wordt onderschat.

Conclusie: DeFi – strijd om het meest kapitaalkrachtige ecosysteem

Vanuit het oogpunt van een neutrale waarnemer, is het moeilijk te voorspellen welke altcoin we eind 2021 zullen zien symbool staan voor DeFi. Ethereum zou de beslissende technologische sprong kunnen maken met ETH 2.0, BSC bouwt voort op de klantenbasis van Binance, Cardano en Polkadot binden steeds meer ontwikkelaars en samenwerkingspartners aan zich, en ook IOTA is niet helemaal uit de running. Afgezien van aankondigingen van technologische vooruitgang zoals Alonzo bij Cardano, zijn vertrouwen en innovatie de enige maatstaf, voorzien van liquiditeit de gemakkelijkst feitelijk meetbare indicator.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*