IOTA en Shimmer (SMR): Stablecoin USPlus voegt zich bij het ecosysteem

Het IOTA ecosysteem met Shimmer (SMR) verwacht de stablecoin USPlus als nieuwe toevoeging. Deze zou een gat opvullen. USPlus wordt naar verluidt 1:1 gedekt door reserves in Amerikaanse dollars, maar is nog grotendeels onbekend.

Sinds eind september is de Ethereum Virtual Machine (EVM) geïntegreerd in het IOTA zijproject Shimmer (SMR), waardoor het ecosysteem ook wordt opengesteld voor de Decentralised Finance (DeFi) divisie. Daar behoren stablecoins als fiatvervangers meestal tot de basis. Daarom is IOTA blij met een aankondiging van fintech Fluent Finance. Op X (voorheen Twitter) staat dat Fluent al slimme contracten naar IOTA en Shimmer brengt, zodat USPlus daar in de toekomst beschikbaar zal zijn.

Volgens Fluent Finance wordt USPlus 1:1 gedekt door fiatreserves in Amerikaanse dollars. De gegevens van CoinMarketCap zijn echter ontnuchterend. Volgens deze dienst heeft USplus op dit moment een marktkapitalisatie van slechts 101,00 US dollar, en deze cijfers zijn ook niet geverifieerd. De concurrerende datadienst Coingecko vermeldt USplus helemaal niet. Fluent Finance prijst de IOTA-gemeenschap ondertussen als “innovatief” en wil de samenwerking uitbreiden.

Sinds het EVM-debuut van Shimmer is er een langzame toestroom van DeFi-kapitaal geweest en DeFiLlama meet momenteel $1,55 miljoen TVL. Hiermee staat Shimmer op de 110e plaats van de top DeFi-ecosystemen. Er wordt gehoopt op een doorbraak wanneer IOTA zelf in de toekomst ook EVM integreert. Wanneer USPlus precies beschikbaar zal zijn voor Shimmer en IOTA is nog niet bekendgemaakt. USPlus wordt momenteel verhandeld op de cryptobeurs Bitrue en op de gedecentraliseerde cryptobeurs Uniswap. De door Fluent Finance gepubliceerde gegevens over de back-up van USPlus laten fiatreserves zien van ruim 180.000 US dollar – dus om een serieuze rol te kunnen spelen als stablecoin, zal USPlus een aanzienlijke kapitaalinstroom nodig hebben.

Conclusie: Stablecoin USPlus in het IOTA ecosysteem – voorbarig gejubel

Critici van IOTA merken op dat USPlus, als grotendeels onbekende stablecoin, niet per se betrouwbaar is. Ze hadden graag gevestigde stablecoins als USDC of Tether (USDT) in het ecosysteem gezien. Maar deze zullen waarschijnlijk voorlopig de overstap naar IOTA en Shimmer vermijden, omdat het ecosysteem niet gedecentraliseerd is georganiseerd. Hoewel de Stardust-upgrade bij IOTA onlangs de vorige centrale coördinator verving door een tienkoppige commissie, is het volgens officiële informatie nog onbekend wie er in deze commissie werken. Laten we dus afwachten of USPlus echt de verhoopte impuls geeft bij IOTA of dat het project een wassen neus blijkt te zijn.
“

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*