IOTA is “beoordeeld” door Deutsche Bank volgens topmanagers

Deutsche Bank kijkt blijkbaar naar mogelijke use cases voor IOTA. Dit is het resultaat van een opmerking van een topmanager van Deutsche Bank in een discussie over hoe bijvoorbeeld de auto-industrie zich moet voorbereiden op het Internet van de Dingen (IOT).

IOTA wordt door Deutsche Bank nauwlettend bekeken om te zien of het netwerk en de cryptomunteenheid geschikt zijn voor gebruik in de industrie. Dit is te lezen in een commentaar van Stefan Hoops, die aan het hoofd staat van de corporate divisie van Deutsche Bank. Ze zijn momenteel bezig met de beoordeling van IOTA, schreef Hoops tijdens een discussie op LinkedIn. De discussie is geïnitieerd door Frank Schwab, bestuurslid van de Gulf International Bank en medeoprichter van het FinTech Forum. Schwab gebruikte de titel “IOTA” om het Berlijnse project te promoten als veelbelovende oplossingen op het gebied van M2M (machine-to-machine) en IoT (Internet of Things).

Wolfgang Wössner, hoogleraar bankieren en digitale financiën, was de eerste die het woord voerde. Wössner beschreef dat de Duitse industrie vaak de wereldmarktleider is. Om deze positie te behouden is het noodzakelijk om vanaf het begin betrokken te zijn bij het onderwerp van geautomatiseerde betalingen en M2M-communicatie. Een gemeenschappelijke standaard is wenselijk en IOTA is de ideale partner. Wössner noemde de zelfbetalende auto bij het tankstation als voorbeeld van praktische toepassingen van het ivd met betaalfunctie. Een ander voorbeeld zijn de toekomstige zelfbetalende auto’s, die als chauffeursauto’s à la Uber geld kunnen verdienen in de tijd dat de gebruikers ze niet nodig hebben.

Hoops van Deutsche Bank nam dit scenario aan als een kans om Deutsche Bank te bedanken voor het denkwerk en om aan te kondigen dat de financiële instelling al bezig is met IOTA. Schwab daarentegen vond dit zo belangrijk dat hij het nieuws meteen op Twitter verspreidde. Deutsche Bank had IOTA eind december 2017 in een rapport al geprezen als een project dat blokketenproblemen op het gebied van schaalbaarheid en vergoedingen oploste.

Conclusie: IOTA kan blij zijn met de belangstelling van Deutsche Bank

Het is maar één zin, maar voor IOTA heeft het beknopte commentaar van topmanager Hoops veel echo’s gegenereerd in de crypto-scene. Als de belangrijkste Duitse financiële instelling zich serieus bezighoudt met IOTA en dit in de toekomst misschien zelfs promoot als industriestandaard onder haar klanten, dan is dat goed nieuws. Een dergelijke deal is echter geenszins een droge daad, Deutsche Bank is ook betrokken bij projecten die concurreren met IOTA, zoals niet alleen blijkt uit bovengenoemd verslag.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*