IOTA is een centraal onderdeel van Corona-testcertificaten

IOTA krijgt internationale aandacht door bij te dragen aan een Duits proefproject om Corona testcertificaten digitaal leesbaar en fraudebestendig te maken.

In het begin van de Corona-pandemie stelden vindingrijke ontwikkelaars voor om IOTA’s Tanglenet te gebruiken voor het ontwerpen van digitale verdedigingswerken tegen de verspreiding van het virus. Het klopt dat er sindsdien niet veel meer van hun app TrackCovidCluster is vernomen. Maar nu, in een ander praktisch voorbeeld, gebruikt IOTA graag Tanglenet om de situatie met betrekking tot Corona te helpen verbeteren. Dominik Schiener, hoofd van de IOTA Foundation, verspreidde meerdere malen internationale mediaverslagen via Twitter, waarin IOTA, Corona en de luchthaven van Frankfurt in één adem worden genoemd. Achter het project zit de Duitse startup Ubrich, die zich toelegt op het samenbrengen van gezondheidszorg en blokketenoplossingen.

In het tijdperk van Corona heeft Ubrich de noodzaak geïdentificeerd om de testresultaten op een fraudebestendige manier vast te leggen om reizen, verpleeghuisbezoeken en soortgelijke scenario’s te vereenvoudigen. “Digitaal Corona Certificaat” is wat Ubrich zijn oplossing noemt. Het feit dat dit op de luchthaven van Frankfurt al is geaccepteerd, heeft de rondes op Twitter gemaakt. Ubrich volgt en zegt dat het systeem al op vier Duitse luchthavens in gebruik is. Het principe is eenvoudig: na een Corona-test wijzen gecertificeerde laboratoria een digitale code toe, waarvan het resultaat onder andere ook in IOTA’s Tanglenet wordt opgenomen.

Dit testresultaat is ook gemakkelijk machinaal leesbaar gemaakt via een QR-code. Hierdoor kunnen gebruikers duidelijk aantonen dat ze een actuele negatieve Corona test hebben, bijvoorbeeld met een smartphone of door deze uit te printen bij controleposten. Het invoeren van de gegevens in IOTA’s Tanglent garandeert dat de code uniek kan worden toegewezen aan het individu en registreert ook de tijd. In de toekomst is Ubrich van plan om dit concept uit te breiden naar een digitale vaccinatiekaart. Ubrich heeft ook al een korte video gepubliceerd over het onderwerp van de Corona-tests en de digitale wereld.

Conclusie: Reclame voor IOTA in de Corona-crisis

Het is goed om te horen dat ook deskundigen uit de crypto-industrie hun kennis bijdragen aan een verantwoorde differentiatie van de beperkingen van het openbare leven die door Corona worden veroorzaakt, op een manier die geschikt is voor dagelijks gebruik. Bewijs van Corona-testen en inentingscertificaten zal waarschijnlijk voor lange tijd bij ons zijn, een blokketen als een neutrale en veilige entiteit speelt hier een sterke rol. Maar degenen die IOTA als enige verantwoordelijk willen maken voor het succes van Ubrich, vergissen zich. Ubrich zelf spreekt expliciet over meerdere blokkades waarin gegevens worden ingevoerd, en slechts één daarvan is Tanglenet. Het initiatief kwam ook van Ubrich met partners als Lufthansa, niet van IOTA. Dit veelbelovende project zou perfect passen bij de Tangle EE-werkgroep, waarin de IOTA Foundation het onderwerp digitale identiteit op een praktijkgerichte manier verder wil ontwikkelen met partners uit het bedrijfsleven en de wetenschap.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*