IOTA levert technologie voor EU-project inzake duurzame mijnbouw

IOTA is geselecteerd om een centrale rol te spelen in het EU-project Dig_IT. Dig_IT wil processen in de mijnbouw (kolen, koper en goud) digitaal vastleggen en bijvoorbeeld zorgen voor betere werkomstandigheden en een beter milieuevenwicht. Naast IOTA zijn er 15 partners uit 9 EU-landen aan boord.

De IOTA-stichting kan verdere erkenning van de EU melden: Na de succesvolle lancering van een EU-programma over Smart Cities (CityxChange) met IOTA, heeft een project genaamd Dig_IT nu tot doel de mijnbouw geschikt te maken voor de toekomst. IOTA zal bij Dig_IT een centraal datakantoor opzetten en het netwerk voor de gegevensverzameling verzorgen, volgens een blogbericht. Dig_IT loopt in eerste instantie tot 2024 en zal 7 miljoen euro aan EU-financiering ontvangen. De overige 15 projectdeelnemers aan Dig_IT zijn onder andere universiteiten, de industrie en bedrijven die bekend zijn met de mijnbouw.

Achtergrond over IOTA en Dig_IT

De mijnbouw heeft geen bijzonder goed imago om redenen als twijfelachtige arbeidsomstandigheden en milieuvervuiling. Dig_IT pakt deze kwesties aan, maar wil ook de efficiëntie in de mijnen verbeteren. Uitgangspunt hierbij is de data-acquisitie van werkstappen, omgevingscondities en machines, deels met de hand en deels met behulp van sensoren. Via IOTA’s Tanglenet, een fraudebestendig netwerk, stromen deze gegevens samen op een centraal knooppunt. Hier worden voorgeprogrammeerde routines gebruikt om suggesties te doen voor het verhogen van de efficiëntie. Het doel van Dig_IT is om zijn voordelen in de praktijk te bewijzen bij vijf voorbeeldmijnen. Een vermindering van de CO2-uitstoot met 19 procent wordt mogelijk geacht, transportketens worden beter benut met 20 procent en de algemene efficiëntie van de mijnen wordt verhoogd met 17 procent. Dig_IT berekent dubbelcijferige miljoen winst uit de commerciële exploitatie van zijn concept.

IOTA benadrukt een bijzonder kenmerk van Dig_IT op het gebied van technologische oplossingen: Een deel van de gegevens zal worden vrijgegeven aan het publiek, zodat zij zelf kunnen zien hoe de moderne mijnbouw eruit ziet. Dit moet bijvoorbeeld betrekking hebben op het waterverbruik, het afvalvolume en de vermindering van de CO2-uitstoot. Andere gegevens die bijvoorbeeld voor zakelijke berekeningen worden gebruikt, blijven echter achter slot en grendel. De eerste testruns zijn gepland voor 2020 en in de betrokken ondergrondse mijnen zullen goud, steenkool en koper worden gewonnen. IOTA traint al medewerkers van de andere projectdeelnemers en gebruikt 155.000 euro uit de financiering.

Conclusie: IOTA gaat mijnbouw – in de reële economie

Iedereen die denkt aan mijnbouw in de crypto-scene associeert het in eerste instantie met computerboerderijen voor Bitcoin (BTC) mijnbouw. Maar IOTA heeft een project gevonden met potentieel in de klassieke ondergrondse mijnbouw. De mijnbouw is tot nu toe weinig gedigitaliseerd en Dig_IT wil dit veranderen ten gunste van iedereen. De IOTA Foundation ziet haar deelname aan Dig_IT als een bewijs dat de proactieve inspanningen om deel te nemen aan door de overheid gefinancierde toekomstige programma’s de moeite waard zijn. In feite hebben dergelijke projecten de kans om showcases te worden voor het gebruik van IOTA als praktijkstudie.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*