IOTA maakt plannen voor 2022 bekend – Coordicide waarschijnlijk erbuiten gelaten

Na de staking voor Assembly (ASMB) en Shimmer (SMR) belooft IOTA-baas Dominik Schiener nu mainnets voor de twee projecten in 2022. De door Coordicide geplande decentralisatie zal echter moeten wachten.

De stemming onder IOTA-beleggers is bedrukt: sinds het begin van het jaar heeft de prijscurve van IOTA ongeveer 30 procent verloren en is de altcoin uit de lijst van de 50 meest gekapitaliseerde cryptocurrencies gegleden. Staken met IOTA, specifiek voor Shimmer (SMR) en Assembly (ASMB), zou naar verwachting voor een boost zorgen. Op maandag werd de staking periode officieel beëindigd en nu heeft IOTA baas Dominik Schiener zich gemeld om de stemming te verlichten. Via Twitter belooft Schiener dat mainnets voor Shimmer en Assembly nog dit jaar live zullen gaan. Dit zou vrije handel voor SMR en ASMB mogelijk maken en de inzet zou kunnen lonen.

In een blogbericht legt de IOTA Foundation parallel uit wat er nu op middellange termijn in het ecosysteem staat te gebeuren. Shimmer lijkt prioriteit te hebben, omdat dit netwerk wordt verondersteld te dienen als een soort openbaar testnetwerk voor geplande IOTA functies, zoals slimme contracten. Er is ook een herinnering aan het referendum over de “niet opgeëiste tokens” in IOTA, dat nog steeds niet is vastgelegd in de tijd, en dat zou kunnen resulteren in een door de gemeenschap gedomineerde oorlogskas voor de ondersteuning van veelbelovende projecten. Het wordt ook duidelijk dat commerciële toepassingen in de toekomst een plaats zullen vinden onder Assemblage, waarbij een hoge schaalbaarheid wordt nagestreefd via een concept met meerdere ketens.

Gedecentraliseerde IOTA 2.0 aka Coordicide in de verre toekomst?

Wat IOTA-kenners zich echter afvragen bij het verkondigen van de plannen voor 2022 is: de afgelopen jaren was een gedecentraliseerde IOTA 2.0 onder de naam Coordicide onbetwist het hoofddoel. Met de upgrade Chrysalis aka IOTA 1.5 in april 2021, leek het erop dat de helft van de weg naar Coordicide al was afgelegd. Onlangs wekte ontwikkelaar Hans Moog de hoop op een snelle implementatie van decentralisatie in IOTA met de aankondiging “doorbraak bereikt”.

Maar nu wordt Coordicide niet meer genoemd in Schiener’s water status rapporten. In plaats daarvan stelt de begeleidende blog post dat er aan Coordicide aka IOTA 2.0 voorlopig apart van Assembly en Shimmer wordt gewerkt. Delen van IOTA 2.0 zouden in de toekomst getest kunnen worden op Shimmer – maar een import in het mainnet is voorlopig niet in zicht en wordt vaag verondersteld op een bepaald moment te gebeuren. Dit betekent ook dat noch Shimmer noch Assembly bij de lancering aan het criterium van decentralisatie zullen voldoen.

Conclusie: IOTA-baas Schiener komt onder vuur te liggen – ook vanwege koerswijzigingen

Als hoofd van de IOTA Foundation krijgt Schiener momenteel harde kritiek te verduren, en niet alleen op Twitter. De teneur is: in plaats van oude en belangrijke beloften na te komen, zoals Coordicide, worden steeds nieuwe projecten gepusht. Maar het financiële waardeverlies van IOTA wordt niet gestopt door de voortdurende koerswijzigingen en de zijprojecten Assembly en Shimmer dreigen zelfs de financiële betekenis van het oorspronkelijke IOTA token te doen verwateren. Schiener heeft echter door de statuten van de IOTA Foundation een positie die hem alle macht geeft en daarmee personele veranderingen of de installatie van een ervaren CEO bij IOTA onwaarschijnlijk maakt.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*