BNB Chain krijgt sidechains om capaciteit te vergroten

De Binance blockchains heten sinds februari BNB Chain en staan op het punt om hun eerste grote upgrade te ondergaan. Met toepassingsspecifieke sidechains zal de BNB-keten nog krachtiger worden.

Binance is in een paar jaar tijd uitgegroeid van een start-up tot de grootste cryptobeurs ter wereld. Wat sommige mensen vergeten in het proces: Binance is al lang veel meer dan alleen een handelsplaats voor Bitcoin en co., maar ook een ecosysteem en incubator voor talloze cryptoprojecten. In lijn met deze situatie kondigde Binance een goede maand geleden een uitgebreide herstructurering aan en richtte zich ook op de technologische basis. Wat ooit twee officiële Binance-blockchains waren, is een gekoppeld systeem geworden waarin Binance niet langer de suprematie opeist. Het resultaat heet BNB Chain, waarbij BNB niet staat voor de Binance Token, maar voor “Build and Build”. Deze maatregelen leiden nu tot de eerste tastbare resultaten.

Op de Binance Blockchain Week die momenteel in Dubai plaatsvindt, is uitgelekt dat de BNB Chain binnenkort sidechains zal krijgen. Om uit te leggen: de BNB Chain is een zogenaamde Layer 1 Blockchain, waarin alle transacties direct bevestigd en gedocumenteerd moeten worden. Dergelijke laag 1 oplossingen bereiken echter steeds meer hun capaciteitsgrenzen, vooral wanneer DeFi en blockchain gaming voortdurend enorme aantallen kleine acties triggeren. Een uitweg uit de ellende zijn sidechains, zoals Axie Infinity (AXS) met succes demonstreert met Ronin. Axie Infinity gebruikt de Ronin sidechain om de interne acties van het spel te valideren, die vervolgens worden gebundeld en overgebracht naar de Ethereum blockchain (ETH) op een hoger niveau. Dit concept is nu ook gepland voor BNB Chain.

BNB Chain Application Sidechain (BAS) is nu bevestigd als de naam voor de betreffende verdere ontwikkeling. Dit is een directe verwijzing naar de inhoudelijke doelstelling. Sidechains van de BNB Chain moeten toepassingsspecifiek zijn, zoals één voor gaming, één voor metaverse en één voor DeFi. Binnenkort zullen preciezere technische details beschikbaar komen en dan zal ook kunnen worden ingeschat welke capaciteiten de BNB-keten indirect zal krijgen als superordinate instance.

Conclusie: BNB-keten zet belangrijke stap naar toekomstige veiligheid

Toegegeven, voor veel beleggers lijken de technologische details van het Binance ecosysteem misschien niet erg sexy en inspireren ze hen misschien niet om hun eigen diepgaande onderzoek te doen. Maar voor laag 1 blockchains wordt de concurrentie ook bepaald door capaciteitskwesties, zoals ons marktoverzicht laat zien. Met sidechains wordt de BNB-keten indirect massaal schaalbaar en daarmee geschikt voor verdere groei in het ecosysteem. Een voorspelbaar punt van kritiek blijft de kwestie van de decentralisatie. Eerdere Binance-blokkades vertrouwden op 21 geselecteerde netwerkpunten met validatierechten, wat sceptici bekritiseerden als een gebrek aan decentralisatie. De BNB-keten introduceerde 42 van dergelijke superknooppunten. Maar wie voor transparante decentralisatie in de toekomstige sidechains zal zorgen en welke criteria daarvoor in de BNB Chain zullen worden vastgelegd, zou gebruikers moeten interesseren, ook al lijkt het onderwerp droog.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*