IOTA met financiële problemen? Weiss Crypto waarschuwt ook

De vrees dat de Stichting IOTA uit de financiële reserves zou kunnen raken, is verder aangewakkerd door het erkende bureau Weiss Crypto Ratings. Ze waarschuwt in een tweet. De leden van de raad van bestuur van IOTA reageerden boos en waarschuwend.

Al aan het begin van de week ging het nieuws rond: De Stichting IOTA kampt met financiële problemen, de bekende reserves duren maar tot augustus 2021. Los van dit nieuws had een ontwikkelaar die IOTA in mei verliet al berekend dat het kapitaal schaars zou worden en dat de exploitatiekosten medio 2021 zouden worden opgebruikt. Nu de gerenommeerde deskundigen van Weiss Crypto Ratings nemen dezelfde lijn en schrijven op Twitter: “IOTA loopt het risico om zonder geld te komen te zitten, wat nog wordt verergerd door een gebrek aan commerciële use cases in de kluwen”.

#IOTA loopt het risico om zonder geld te komen te zitten, wat nog wordt verergerd door een gebrek aan commerciële gebruiksmogelijkheden van #Tangle. Naarmate de tweedelaagse apps verbeteren, laat de steeds groter wordende #crypto-community protocollen achterwege die ze niet wil/moet. Misschien is IOTA wel een van die projecten, bestemd om aan de kant te gaan?

https://twitter.com/weisscrypto/status/1299078028476198912?s=21

De financiën van de IOTA Stichting – wat bekend is

Let op: De ontwikkelaar met voorkennis was de eerste die waarschuwde voor het dreigende tekort aan geld bij de IOTA Foundation. De analyse van een week geleden geeft een overzicht van de publiekelijk bekende rekeningen bij IOTA en berekent op transparante wijze dat er op basis hiervan binnenkort laagwater in de kas zal zijn. Weiss Crypto Ratings heeft geen interesse in het verbieden van vals nieuws over IOTA en daarmee het beschadigen van haar reputatie. Het bureau is toegewijd aan de klanten en heeft de vooruitzichten voor IOTA gedegradeerd van B+ naar C+.

En wat doet de IOTA Stichting? Het ontkent zonder enig bewijs van het tegendeel. Schiener en Sønstebø moeten echter weten dat financieringsproblemen voor hun project investeerders en samenwerkingspartners kunnen afschrikken. Het zou voor hen gemakkelijk moeten zijn om de slechte geruchten op te helderen met concrete cijfers – als het maar geruchten zijn. Maar dit is nog steeds niet gebeurd, en IOTA-baas Sønstebø is in plaats daarvan met beschuldigingen aan het adres van anderen bezig, in de woordkeuze die dicht bij misbruik ligt.

Het is dus niet verwonderlijk dat de zelfbenoemde IOTA-scout “Dog” vanaf de zijlijn ook zijn woorden op Twitter plaatst. Zijn teneur: De snelle inkrimping van de geldreserves van IOTA is oud en is al maanden bekend bij geïnteresseerden. Daarom moet bijzondere aandacht worden besteed aan de mechanismen van de externe communicatie van de IOTA-stichting. In het geval van kritiek volgt de Stichting altijd het patroon van het ontkennen van alles wat polemisch is en het leveren van geen enkele bijdrage aan een serieuze verduidelijking, zelfs niet als het gaat om gedetailleerde lijsten met problemen.

Conclusie: Stichting IOTA heeft duidelijk financiële problemen.

Verschillende externe IOTA-deskundigen komen onafhankelijk van elkaar tot de conclusie dat de financiële situatie bij IOTA krap wordt en dat, volgens de beschikbare informatie, de financiering voor de zomer/herfst 2021 niet verzekerd is. Weiss Crypto Ratings gaat zelfs zover te zeggen: “Misschien is IOTA een van die projecten die voorbestemd zijn om aan de kant te gaan? En blijkbaar hebben ze een pijnlijke plek geraakt bij de IOTA Foundation, die geen enkel bewijs levert om een scheefheid in de boekhouding te weerleggen. Als investeerder wordt men snel achterdochtig, vooral met de achtergrondkennis dat er nog veel werk te doen is in de technologische vernieuwing richting IOTA 2.0 aka Coordicide en de bijbehorende financiële eisen.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*