IOTA Nieuws: Wachten op Smart Contracts en Assembly (ASMB) Staking eindigt

Kleine nieuwsberichten domineren momenteel het dagelijkse nieuws bij IOTA. We kijken naar de definitieve staking van Assembly (ASMB), het wachten op smart contracts en de financiën van de IOTA Foundation.

Na een gemengd crypto-jaar voor IOTA in 2022 hopen beleggers op opvallende vooruitgang in het ecosysteem in 2023. Een van de aandachtsgebieden is Project Assembly (ASMB). Hier vestigt de IOTA Foundation via Twitter de aandacht op het feit dat de vierde en laatste inzetronde voor ASMB op 5 februari wordt afgesloten.

Iedereen die IOTA bezit en het wil registreren voor de staking van Assembly moet de laatste versie 1.7 van de officiële Firefly Wallet gebruiken. Eigenlijk was het de bedoeling dat Assembly vorig jaar een mainnet zou lanceren zoals het tweede IOTA zijproject Shimmer (SMR), maar op de ASMB kwam dit plan niet uit. In plaats daarvan waren er aanwijzingen, ook van de IOTA Foundation, dat het beloofde risicokapitaal voor Assembly niet zou stromen en dat het hele project zou kunnen worden geschrapt. De huidige inzet voor ASMB Staking laat tenminste ruimte voor speculatie; helaas beantwoordt de IOTA Foundation geen vragen over de status van Assembly.

De IOTA Foundation zwijgt ook over de financiële situatie. Onlangs nam Twitter-gebruiker ThatsNotMyCode een massale verkoop van IOTA waar, wat hij toeschrijft aan de stichting en suggereert dat de reserves snel slinken. Volgens ThatsNotMyCode gaat deze verkoop onverminderd door en zou er in het huidige tempo over ongeveer twee weken een einde aan komen – namelijk wanneer de IOTA-reserves zijn uitgeput. Het blijft echter open of de IOTA-stichting niet ook andere reserves aanhoudt of subsidies verwacht om de financiering voor 2023 te waarborgen.

In het ontwikkelingswerk voor IOTA is de integratie van de Ethereum Virtual Machine (EVM) momenteel het belangrijkste onderwerp. De EVM is een beproefde standaard voor het organiseren van slimme contracten, die de deur opent voor meerdere toepassingsdoeleinden. Het wordt eerst bij Shimmer geïmplementeerd en getest voordat het ook in het Tanglenet van IOTA zelf komt. Maar stichtingshoofd Dominik Schiener ziet nog steeds een aanzienlijke behoefte aan testen, zoals screenshots uit zijn discussie met de gemeenschap laten zien. Schiener wil zich niet vastleggen op een streefdatum voor de invoering van EVM en slimme contracten bij Shimmer; nog een lange wachttijd lijkt realistisch.

Conclusie: IOTA ontwikkelingsachterstand – wanneer barst de knoop?

De algemene cryptomarkt wordt momenteel gekenmerkt door voorzichtige opwaartse trends en heeft zowel IOTA als Shimmer een plus van ongeveer 40 procent opgeleverd sinds het nieuwe jaar. Achter de schermen moet de IOTA Foundation echter vaststellen dat er steeds meer vragen komen over cruciale projecten zoals de integratie van EVM of de stand van zaken bij de Assembly. Omdat het duidelijk is: IOTA loopt al achter op haar eigen aankondigingen en voor nieuwe use cases is EVM nodig als basis.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*