IOTA sluit zich aan bij CHAISE – EU-consortium voor de ontwikkeling van blockchain-studies

De IOTA Foundation treedt toe tot het CHAISE-consortium, dat in oprichting is en gedurende vier jaar door de EU zal worden gefinancierd. CHAISE wil formele studies aanbieden om een blockchain-specialist te worden.

Blockchains en verwante gedistribueerde grootboekoplossingen vinden al geruime tijd hun weg naar het dagelijks leven; een recent voorbeeld zijn digitale vaccinatiepaspoorten. Volgens de IOTA Foundation ontbreekt het de innovatieve industrie echter aan systematisch opgeleide deskundigen. Een groep “pioniers”, die samen met IOTA onder de naam CHAISE opereren, moet uitkomst bieden. Zo nemen bijvoorbeeld ook Fujitsu, de Alliance for Verified Blockchain Applications INATBA en de universiteit van Lyon deel aan CHAISE. CHAISE wil een studieprogramma van vijf semesters ontwikkelen waarin technologische kennis over blockchains en gedistribueerde grootboeken wordt bijgebracht, evenals leiderschapsvaardigheden.

CHAISE heeft van de EU al een financieringstoezegging voor de komende vier jaar gekregen, maar is nog bezig met de uitbreiding van zijn online-aanwezigheid. Voor de IOTA Foundation spreekt Holger Köther, verantwoordelijk voor partnerschappen, van een belangrijke stap in het verdedigen van de leidende rol van Europa op het gebied van blockchains en gedistribueerde grootboeken. Er wordt ook verwezen naar de deskundigheid van IOTA op het gebied van toepassingen van het internet der dingen (IoT). Het is nog niet bekend welke bedragen voor CHAISE zijn uitgetrokken en welk tijdschema het consortium voor zichzelf heeft vastgesteld.

IOTA en formeel onderwijs – korte achtergrond

CHAISE is niet de eerste poging van de IOTA Foundation om voet aan de grond te krijgen in de onderwijssector. Al in het voorjaar van 2019 hebben ze een IOTA Academy opgericht met partners, op universiteiten zoals in Wenen en in Italië is IOTA betrokken bij verschillende projecten. Waarnemers beschouwen deze strategie als fundamenteel verstandig om IOTA als een standaard te vestigen. Het idee: als leerlingen IOTA al uitgebreid leren kennen als voorbeeld van geautomatiseerde netwerken, zullen zij later in hun werkzame leven ook de voorkeur geven aan IOTA boven concurrenten.

Critici klagen dat IOTA geen echt gedecentraliseerd netwerk is tot de upgrade Coordicide, waarvan wordt gehoopt op eind 2021, en daarom niet volledig voldoet aan de taken die van een blockchain worden vereist, zoals manipulatiebeveiliging. De consensus is dat er in de EU behoefte is aan goed opgeleide professionals voor de crypto-industrie en dat gecertificeerde studieprogramma’s vooruitgang zouden markeren.

Conclusie: IOTA in de lift?

De IOTA Foundation staat bekend om een verscheidenheid aan samenwerkingsverbanden op gebieden variërend van industrie tot onderwijs, maar ook niet alle projecten leveren concrete resultaten op. Beleggers kijken parallel toe om te zien of het interne technologische vernieuwingsproces naar IOTA 1.5 en IOTA 2.0 werkt zoals beloofd. De voltooiing van Chrysalis aka IOTA 1.5 wordt verwacht als een mijlpaal in maart.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*