IOTA: Tangle EE is ontbonden – werkgroep was vroeger paradepaardje

De Tangle EE werkgroep bij IOTA, die als link naar de industrie moest dienen, is stilletjes ontbonden. IOTA had vroege aanwijzingen, ook van ons, van een mislukking van Tangle EE scherp afgewezen.

De IOTA Foundation gaat gewoonlijk met weinig aplomb om met kritiek, zoals een ander voorbeeld deze week aantoont. Het gaat over Tangle EE, een werkgroep die begin 2020 is opgericht en waarvan IOTA impulsen voor commercialisering had verwacht. Aanvankelijk heeft IOTA veel energie gestoken in Tangle EE en ook een eigen website opgezet. Twee jaar later, op 22 februari 2022, deed een e-mail de ronde, waarin beknopt het einde van Tangle EE werd aangekondigd. Dat zou op zich niets ongewoons zijn – projecten kunnen mislukken. Maar hier is het de manier waarop het gedaan wordt die ons en anderen het hoofd doet schudden.

Bijvoorbeeld, zoals de bekende IOTA criticus Buffy opmerkt op Twitter: “Het was begin 2021 eigenlijk al duidelijk dat Tangle EE als geesteskind zou mislukken. Toen we er destijds over berichtten, kregen we een spervuur van tegenspraak. Zelfs IOTA baas Dominik Schiener wilde het kritische rapport afdoen met een “LOL” en zei dat Block Builders en oprichter Guido Lange niet serieus waren. Zoals zo vaak, werd vergeten dat we ook vrij hadden geschreven over de lancering van Tangle EE. Later was het, zoals helaas vaak het geval is, een kwestie van de IOTA Foundation die projecten met veel tamtam lanceerde en ze vervolgens liet uitdoven.

En als de IOTA Foundation bij de lancering een blogartikel wijdt aan Tangle EE en het vervolgens altijd publiekelijk steunt – waarom heeft zij dan niet ook de maat om het einde van Tangle EE publiekelijk te maken? Volgens Buffy, is Schiener nu van plan om te stoppen met het pushen van IOTA in transparante werkgroepen zoals Tangle EE en over te stappen op “privé” discussies. Het valt nog te bezien of hij daarmee IOTA een dienst bewijst.

Conclusie: IOTA Foundation blijft bekrompen

In de Duitstalige wereld en internationaal zijn er slechts enkele media die voortdurend met de nodige professionele distantie over IOTA berichten. Dat zij vervolgens met alarmerende regelmaat worden beledigd door delen van de IOTA gemeenschap, zoals wij, is alarmerend. Het gaat immers niet om dogmatisme of badmouthing, maar vaak om waarschuwingen over wat er mis gaat met IOTA. Het zou wenselijk zijn, vooral vanuit het oogpunt van investeerders, als de IOTA Foundation inhoudelijk zou reageren in plaats van de vlammen aan te wakkeren, zoals in het geval van Tangle EE.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*