IOTA wordt gebruikt voor een infrastructuurproject in Japan

In Japan moeten het onderhoud en het risicobeheer van elektriciteitscentrales efficiënter worden gemaakt door gebruik te maken van kunstmatige intelligentie en automatische data-acquisitie. Het staatsontwikkelingsagentschap NEDO heeft IOTA geselecteerd als technologische basis hiervoor en financiert het grootschalige project.

Bij IOTA staat een nieuw groot project op de agenda: in Japan moeten de centrales veiliger en efficiënter worden gemaakt en het gebruik van databases en Artificial Intelligence (AI) is hiervoor gepland. Zoals de IOTA Foundation in een blogpost trots meldt, zullen expertise en Tanglenet een bijdrage leveren aan dit project. Het project wordt gefinancierd door de Japanse ontwikkelingsautoriteit NEDO (New Energy and Industrial Technology Development Organization). Volgens IOTA is er een budget in de miljoenen beschikbaar. In totaal moeten ongeveer 30.000 elektriciteitscentrales worden gemoderniseerd om de kritieke infrastructuur toekomstbestendig te maken.

Achtergrond over IOTA in Japan

De IOTA Foundation schrijft dat in Japan de bedrijfsgegevens van de centrales nog steeds grotendeels handmatig worden verzameld en geanalyseerd. Om dit te veranderen, zullen in de toekomst sensoren worden gebruikt die compatibel zijn met het ecosysteem van IOTA. Zij sturen hun gegevens dan in real time naar knooppunten, waar met behulp van kunstmatige intelligentie voorspellingen worden gedaan over wanneer en welke onderhoudswerkzaamheden nodig zullen zijn. De Japanners beweren dat dit ook een antwoord is op de uitdaging van een vergrijzende samenleving. Veel lokale risicomanagementspecialisten zijn met pensioen en AI zal het gebrek aan jongeren helpen vervangen. NEDO heeft opdracht gegeven aan twee Japanse bedrijven als projectpartner voor de AI-sector: Best Materia en IMC.

Volgens IOTA was een van de redenen dat NEDO voor Tanglenet koos, omdat het veiligheid biedt tegen cybercriminelen en manipulatie. Het systeem van IOTA maakt het mogelijk om in detail te specificeren welke gegevens met wie worden gedeeld. Verbindingen via de nieuwe mobiele telefoon standaard 5G, bijvoorbeeld, zijn om data-acquisitie en -uitwisseling in elke situatie te garanderen. De IOTA Foundation kan zich goed voorstellen dat de samenwerking in Japan zal resulteren in een systeem dat ook in andere landen en sectoren gevraagd zal worden.

Conclusie: IOTA verwacht geld en preken van Japan project

Op Twitter is ontwikkelaar Hans Moog blij met de grote opdracht uit Japan voor IOTA. Hij legt de nadruk op de praktische bruikbaarheid en de financiële middelen. In de zomer was er overleg over de vraag of de Stichting IOTA nog voldoende financiële reserves heeft voor 2021. IOTA geeft geen cijfers over hoeveel projectfinanciering zij van NEDO verwacht. Volgens IOTA wordt echter alleen al het equivalent van enkele honderdduizenden euro’s per elektriciteitscentrale geschat om ze voor te bereiden op het nieuwe risicobeheersysteem. Een groot deel van dit geld gaat waarschijnlijk naar de Stichting IOTA, die het grootschalige project natuurlijk hoopt te gebruiken om de IOTA-technologie te promoten.

Volgens de beschikbare informatie zijn er echter geen plannen om IOTA te gebruiken als crypto-munt in Japan. Zo zit MIOTA nog steeds vast onder de grens van 0,30 dollar. Investeerders blijven de ontwikkeling van Coordicide aka IOTA 2.0, dat bedoeld is om Tanglenet te decentraliseren, in de gaten houden. Beleggers verwachten dat deze voor 2021 aangekondigde wijziging een positief effect zal hebben op de prijscurve van IOTA.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*