Grootboek hardware portemonnees: Gebruikers melden phishing-aanvallen

De hardware portemonnee fabrikant Ledger waarschuwt voor fraudepogingen via phishing. Er zijn bedrieglijk echt uitziende e-mails in omloop, die geregistreerde gebruikers van Grootboek vragen om een update van de software te installeren.

Met hardware-portemonnees willen beleggers hun kredietsaldo’s in Bitcoin en Co. op de best mogelijke manier beschermen. Bij zorgvuldig gebruik zijn Hardware-portemonnees verreweg de beste manier om aanvallers geen kans te geven. Grootboek, de Franse wereldmarktleider voor hardware portemonnees, heeft momenteel echter een probleem. Op Twitter plaatsen gebruikers een e-mail die afkomstig zou zijn van een grootboek dat een beveiligingsprobleem meldt. Daarom moet men een update van de grootboeksoftware downloaden en de toegangsgegevens wijzigen. Het grootboek heeft nog geen gedetailleerd commentaar gegeven op de incidenten, maar verwijst in het algemeen naar lopende pogingen van criminelen om phishing te gebruiken om klantenrekeningen te kraken. Onder geen enkele omstandigheid mogen de 24 woorden van de recuperatiezin voor een Ledger Nano S of Ledger Nano X worden doorgegeven aan vreemden, verdachte e-mails moeten worden gemeld aan Ledger support.

Gevaarlijk gegevenshiaat in het grootboek?

In augustus moest het grootboek toegeven dat klantgegevens zoals e-mailadressen op grote schaal waren gekopieerd door aanvallers. Nu speculeren grootboekgebruikers of de nieuwe phishingaanvallen te wijten zijn aan dit gegevenslek. Sommigen geloven ook dat er een nieuwe gegevensdiefstal uit het grootboek is geweest.

Nog belangrijker is dat de getroffenen benadrukken dat de aanvallers met de nu gedocumenteerde methode niet eens naar de herstelfase streefden. In plaats daarvan worden door het upgraden van de software de doeladressen van de transacties ongemerkt gewijzigd en dus geplunderd.

Voorlichtingsbeleid van het grootboek teleurstellend

Iedereen die vragen en discussies over de huidige situatie op Twitter volgt onder het officiële account van Ledger moet verbaasd zijn. Duidelijke antwoorden op wat er gebeurt en hoe gebruikers van grootboek hardware portemonnees moeten reageren ontbreken nog steeds. Ondertussen zei een woordvoerder van het bedrijf dat er een onderzoek is ingesteld. De spreker wilde niet ingaan op de vraag of de nieuwe golf van phishingaanvallen verband houdt met het datalek in de zomer. Laten we u eraan herinneren: Grootboek maakte deze massale gegevensdiefstal pas na een vertraging van enkele weken openbaar.

Conclusie: Voorzichtigheid geboden voor grootboekklanten

Als u een Ledger Nano S of Nano X gebruikt, moet u op dit moment vooral voorzichtig zijn als u verdachte e-mails van Ledger ontvangt. U moet alleen Ledger Live, de software voor de hardware portemonnees, rechtstreeks downloaden van de officiële website hier https://www.ledger.com/ledger-live/download/. Als je angsten uitkomen, is er een nieuwe methode van phishing-diefstal die niet de herstellende zin heeft. Het is te hopen dat het bedrijf snel en transparant informatie zal verstrekken. De eerdere verwijzing naar standaard veiligheidsmaatregelen in het grootboek werkt mogelijk niet en een mogelijke aansluiting op het verlies van klantgegevens van de zomer maakt het scenario niet beter. Dus: Gezond wantrouwen beschermt uw kredietsaldo op een grootboekhoudkundige portemonnee het beste op dit moment, zolang er geen verdere informatie beschikbaar is om de procedure van de phishing-aanvallen in detail te analyseren.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*