IOTA ziet zichzelf op weg naar Coordicide

IOTA is van mening dat het op de goede weg is om in de toekomst een gedecentraliseerd netwerk op te zetten. In het laatste voortgangsrapport staat dat de theoretische overwegingen voor IOTA 2.0 bijna afgerond zijn en dat er al gewerkt wordt aan het opzetten van een nieuw testnetwerk met de naam Nectar.

Zoals u weet, heeft IOTA zich ingezet om de onbeminde centrale coördinator met het Coordicide project te elimineren. IOTA 2.0 zal dan gebaseerd zijn op een echte, decentrale blokketen. De technologische ontwikkeling van Coordicide sleept zich echter al jaren voort en pas de laatste maanden worden de eerste successen gemeld. Nu heeft de Stichting IOTA een actueel ontwikkelingsrapport gepubliceerd en het leest optimistisch.

IOTA 2.0 komt dichterbij

Serguei Popov, een van de medeoprichters van IOTA en een wiskundige, beschrijft in het meest recente rapport over Coordicide dat theoretische vragen bijna volledig worden besproken. Nu is het een kwestie van het combineren en documenteren van specificaties. Op basis hiervan kan Nectar vervolgens worden ontwikkeld als een verder testnet voor IOTA 2.0. Om de taken beter te organiseren is afgesproken om vijf werkgroepen te vormen. Twee van hen zullen zich concentreren op Nectar, twee zullen zich richten op de specificaties en het protocol en één zal blijven onderzoeken welk consensusmodel het meest geschikt is voor IOTA 2.0.

Momenteel is er al een testnet voor Coordicide met pollen. Popov meldt dat er al enkele problemen met stuifmeel zijn opgelost. Met Nectar als volgende fase zullen verdere kenmerken van IOTA 2.0 worden getest en zullen beloningen worden gegeven voor het vinden van fouten. Tot nu toe was de start van Nectar gepland voor eind oktober, maar Popov geeft nu geen concreet tijdschema. Ondertussen wacht de crypto-scène op de lancering van de tweede fase van Chrysalis aka IOTA 1.5, die de koers zal bepalen voor het belangrijkste doelwit Coordicide.

Conclusie: Optimisme bij IOTA

De Stichting IOTA staat er om bekend dat zij zich niet inhoudt met aankondigingen. Maar het is vaak gebleken dat schema’s niet konden worden aangehouden. Het waterpeilrapport van Popov is niet zonder nadelen – het kan ook zo worden geïnterpreteerd dat het vraagt om geduld voor Coördinatiemoord. Als IOTA 2.0 vereist dat er verder wordt gewerkt aan specificaties en zelfs de consensuskwestie, zijn dit waarschijnlijk geen onbeduidende uitdagingen. IOTA heeft nu tenminste begrepen dat het noodzakelijk is om praktische resultaten te bereiken. Wat met Chrysalis Phase One al in Mainnet is geïntegreerd, heeft de eerste stresstests doorstaan.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*