SUSHI: De oprichter betaalt 14 miljoen dollar terug na protesten.

Bij SUSHI en SushiSwap zorgde de anonieme oprichter ongeveer een week geleden voor opschudding toen hij de controle opgaf en zijn aandelen uit het project terugtrok. Nu heeft “Chef Nomi” de 38.000 Ethereum (ETH) in kwestie (het equivalent van ongeveer 14 miljoen US dollar) teruggestort naar SushiSwap.

Het DeFi-Story over SUSHI en SushiSwap heeft een nieuw spectaculair hoofdstuk: De anonieme oprichter “Chef Nomi” had op 5 september verrassend genoeg zijn aandelen in het project getriggerd en trok zich terug uit de leidende rol. Als gevolg daarvan stortte het verloop van SUSHI in en de beschuldiging van exit-scam maakte de rondes. Nu heeft “Chef Nomi” zich verontschuldigd op Twitter en de controversiële 38.000 Ethereum (ETH) ter waarde van ongeveer 14 miljoen dollar aan SushiSwap toegewezen. Hij had “slechte, controversiële beslissingen genomen onder druk”, verklaarde zijn verandering van mening in “Chef Nomi”.

Gebruikt SushiSwap de geldstroom voor steunaankopen voor SUSHI?

De verontschuldiging van “Chef Nomi” overtuigde slechts een deel van de crypto-scene, veel beleggers beschreven de financiële verliezen die ze moesten accepteren als gevolg van de daling van de koers van het SUSHI-aandeel. Tegelijkertijd echter, met SushiSwap als decentraal project, ontstond automatisch de vraag wat te doen met de terugbetaling. De suggestie kwam van de gemeenschap om de 14 miljoen dollar in ETH te gebruiken om SUSHI terug te kopen. Dit zou waarschijnlijk de prijs van SUSHI ondersteunen en tegelijkertijd het fonds aanvullen voor verdere ontwikkeling en premies. Dit voorstel is aanvaard. Het zal echter waarschijnlijk pas in werking treden als bij een tweede stemming de minimale deelname aan dergelijke stemmen op een redelijk niveau wordt vastgesteld. Volgens SushiSwap is de huidige trend duidelijk en wordt de terugkoop van SUSHI voorbereid voor morgen, dinsdag.

Conclusie: De SushiSwap zaak toont valkuilen met DeFi

De verwarring rond “Chef Nomi”, SushiSwap en SUSHI heeft het project en het vertrouwen geschaad. Nu maakt de onverwachte terugbetaling van “Chef Nomi” de weg vrij om het project weer meer uitstraling te geven. De liquiditeitsoverdracht naar SushiSwap is immers vlot verlopen en de gemeenschap toont zich in staat om beslissingen te nemen. Met “0xMaki” werd een persoon gevonden die nu geacht wordt SushiSwap fulltime te organiseren. En met de waarschijnlijke terugkoop van SUSHI zou de prijs zich weer kunnen herstellen.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*