Ethereum Portemonnee MetaMask nu beschikbaar als app

MetaMask heeft al naam gemaakt als portemonnee voor Ethereum en als browser voor Web3 met decentrale toepassingen in de desktopversie. Nu komt MetaMask naar smartphones als app voor Android en iOS.

Ethereum (ETH) en de nauw verwante ERC-20 penningen bieden use cases aan die veel verder gaan dan de handel in crypto valuta. DApps bezetten ook gebieden als games, sociale netwerken of journalistiek in het ecosysteem van het Ethereum. Tegen deze achtergrond is MetaMask al in 2016 begonnen met het combineren van de functionaliteit van een software portemonnee met een eigen browser. Het idee: MetaMask stelt gebruikers niet alleen in staat om hun kredietsaldo’s in ETH en andere Ethereum-munten te beheren, maar ook om ze te gebruiken in het zogenaamde Web3, het decentrale internet voor DApps. Wat begon als een desktopversie voor Chrome en Firefox is nu ook beschikbaar als app voor alle gangbare smartphones onder de naam MetaMask Mobile, meldt ConsenSys als het bedrijf achter MetaMask via een blogpost.

Achtergrond van MetaMask Mobile

MetaMask Mobile is nu gratis te downloaden in de App Stores van Google en Apple in vele landen, waaronder Duitsland. Dus MetaMask komt naar uw smartphone via iOS of Android. U kunt bij MetaMask ETH kopen met een creditcard of betalen. U kunt ook ETH of andere muntjes van een andere portemonnee naar MetaMask overzetten.

Nu heeft u toegang tot de volledige functionaliteit van MetaMask Mobile, die door de ingebouwde browser verschilt van andere portemonnees. De gebruikerservaring van DApps uit verschillende genres wordt naadloos, dat beloven de ontwikkelaars. In plaats van het handmatig koppelen van portemonnees aan elke DApp, doet MetaMask Mobile dit automatisch op de achtergrond. Zo wordt de populaire DEX Uniswap ondersteund door MetaMask, maar ook het Blockhain spel CryptoKitties.

Op het gebied van veiligheid zorgt ConsenSys ervoor dat zaadzinnen, wachtwoorden en privé-sleutels alleen in gecodeerde vorm op het eindapparaat worden opgeslagen. De sensoren voor vingerafdruk of gezichtsherkenning zijn dan een extra veiligheidskenmerk. De eigenlijke portemonnee van MetaMask is tot nu toe niet beïnvloed door hacks die zouden hebben geprofiteerd van technologische zwakheden.

Conclusie: MetaMask Mobile markeert mobiele vooruitgang voor Ethereum

“Mobiel eerst” is nu het motto bij MetaMask en de tijden dat gebruikers worstelden met de desktopversie op kleine schermen van smartphones zijn voorbij. Als u op zoek bent naar meer dan alleen een software portemonnee in het Ethereum ecosysteem, biedt MetaMask Mobile nu extra voordelen via de Web3 browser. De lijst met ondersteunde DApps groeit voortdurend en voor mobiel gebruik is de MetaMask Mobile app een handig centraal punt. Toch horen grotere balansen in ETH nog steeds thuis op een hardware portemonnee als de meest veilige oplossing.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*