Julian Hosp en Cake verheugen zich: schikking met initiële investeerders DFI bereikt

DeFiChain en Julian Hosp’s gelieerde cryptobedrijf Bake (voorheen Cake) zijn in rep en roer. Er is nu een schikking bereikt op het juridische front met initiële investeerders. De details zijn onthullend.

DeFiChain (DFI), een project van Bake (voorheen Cake), is herhaaldelijk negatief in het nieuws gekomen door medeoprichter Julian Hosp, zoals we al meerdere keren hebben gemeld. Eén probleem lijkt nu echter te zijn opgelost, en dat draait om de oorspronkelijke investeerders John Rost en Howard Fineman. Rost had in januari een class action rechtszaak tegen Cake, Hosp en andere partijen in de VS aangekondigd. Rost, Julian Hosp en Bake / Cake hebben nu twee identieke verklaringen gepubliceerd die neerkomen op een buitengerechtelijke schikking.

Investeerder John Rost doet dit op X met de aanhef dat het leuk is om overwinningen te vieren en plaatst een foto van zijn luxe terras online. Hosp richt zich op zijn beurt op het document waarin Rost belooft te stoppen met het verspreiden van negatieve opmerkingen over de levensstijl van Hosp en het bedrijf van Cake. Tot slot richt Bake zich op het andere document, waarin de financiële aspecten van de schikking worden beschreven.

Levensgenieter Julian Hosp – ex-compagnon Rost belooft te zwijgen

Eén ding is duidelijk: Rost en zijn partner Fineman krijgen een niet nader genoemd bedrag betaald. DFI waar ze nog recht op hebben zal door Bake (Cake) worden omgeruild voor de gecrashte algoritmische stablecoin DUSD en vervolgens worden vernietigd. Dit is waarschijnlijk bedoeld om de negatieve trend in DeFiChain te stoppen en inderdaad: DFI noteerde een dagelijkse winst van 8 procent nadat de schikking werd aangekondigd en de gekoppelde DUSD steeg zelfs met 12 procent. Met ongeveer USD 0,22 is DUSD echter nog steeds mijlenver verwijderd van de beoogde 1:1 koppeling aan de dollar en met USD 0,09 staat DFI slechts een paar procent boven het all-time low van het begin van de week.

Cake, DeFiChain en Julian Hosp zullen echter niet langer te maken hebben met openbare storende branden van grote investeerder Rost. Hij had ook privédetails van Hosp’s leven onthuld uit de tijd dat de twee nog vrienden waren, waar hij nu schriftelijk spijt van heeft. Maar wat ons opviel was dit: Rost trekt zijn verhalen niet in, maar “betreurt” ze alleen. Het ging over Hosp’s gebruik van cocaïne in Cuba op liederlijke feestjes, waar waarschijnlijk ook de huwelijksgeloften werden vergeten. Hosp had beweerd dat hij altijd trouw was aan zijn vrouw Bettina en zweeg over het onderwerp drugs. Rost sprak zich gisteren weer uit op Reddit en is het indirect eens met onze interpretatie van de overeenkomst; je kunt hier een screenshot vinden.

Conclusie Wat is de toekomst van DFI, Hosp en Cake?

Hosp treedt op als CEO van Bake en is het boegbeeld voor DeFiChain als crypto influencer. Een rechtszaak die door Cake mede-oprichter U-Zyn Chua tegen Hosp is aangespannen is echter nog niet van de baan en wordt dinsdag (27 februari) voortgezet, volgens een aankondiging van de rechtbank in Singapore. U-Zyn Chua eist de liquidatie van Cake, met onoplosbare problemen in de samenwerking met Hosp als reden. De tekenen van ontbinding bij DeFiChain leidden in februari al tot de annulering van twee belangrijke projecten, Jellyverse en Dobby, en de prijscurve van DFI zit in de kelder. De vermoedelijk kostbare schikking met de oorspronkelijke investeerders Rost en Fineman zou daarom wel eens een Pyrrusoverwinning kunnen blijken te zijn.

We willen van deze gelegenheid gebruik maken om je nogmaals te herinneren aan Hosp’s dubieuze verleden met het Lyoness piramidespel en het mislukte TenX cryptoproject en herhalen onze waarschuwing: de door Hosp gepromote projecten eindigden in diepe verliezen voor veel investeerders, wat zich ook heeft herhaald met DeFiChain sinds uiterlijk zomer 2022. Volgens de beschikbare informatie is het nauwelijks waarschijnlijk dat de huidige buitengerechtelijke schikking een succesvolle comeback voor DFI (en DUSD) zal inluiden in een verstoorde omgeving.
“

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*