Julian Hosp: Projecten floppen weer – deze keer DeFiChain (DFI) en DUSD

Julian Hosp is een irritant figuur in de cryptoscene. Projecten waarbij hij betrokken was hebben veel investeerders grote verliezen opgeleverd. Nu zitten DeFiChain (DFI) en de vermeende stablecoin DUSD in een neerwaartse glijbaan.

Wie het Twitteraccount van Julian Hosp volgt, zou de indruk kunnen krijgen dat het goed gaat met de vermeende multimiljonair en zijn cryptoprojecten. DeFiChain (DFI) is blijkbaar de cryptocurrency Bitcoin (BTC) aan het inhalen qua prijsontwikkeling. En het feit dat de “stablecoin” Decentralised USD (DUSD), die tot hetzelfde ecosysteem behoort, nu voor minder dan 0,40 US dollar wordt verhandeld, zal weer tot rust komen. In ons archief staan echter berichten over hoe Julian Hosp in het verleden al crashlandingen heeft gemaakt die investeerders veel geld hebben gekost, zoals TenX of het Lyoness piramidespel.

Laten we dus niet door de roze bril van cryptogoeroe Julian Hosp kijken, maar naar de nuchtere feiten. Volgens gegevens van CoinMarketCap is DeFiChain teruggevallen naar een niveau van ongeveer 0,36 US dollar, meer dan 90 procent verwijderd van de all-time high. Twittergebruiker PlebAdi vermaakt de gemeenschap met een plaatjesspel – Hosp spreekt immers “DeFighters” aan die de prijs zouden moeten opdrijven. Maar de prijscurve van DeFiChain weerspiegelt niet eens de recentere oplevingen in de algehele cryptomarkt. Voor ervaren waarnemers lijkt DFI op een project waarvan de dodenrace aan de gang is. Julian Hosp ziet het anders. Uit voorzorg heeft de officiële website van DeFiChain geen opdruk.

Bijna precies een jaar geleden berichtten we hier over de moeilijkheden van Decentralised USD (DUSD). Op dat moment werd de vermeende stablecoin verhandeld tegen iets minder dan 0,80 US dollar – vandaag is dat 0,36 US dollar. Laten we voor de zekerheid onthouden: een stablecoin wordt verondersteld een fiatvaluta 1:1 te vertegenwoordigen, in dit geval de Amerikaanse dollar. Een normale notering voor DUSD zou daarom rond de 1,00 US dollar liggen. Julian Hosp en zijn team kunnen zich alleen maar voorstellen hoe dit ooit nog bereikt kan worden.

Conclusie: Julian Hosp is weer ontspoord – maar Cake DeFi heet nu Bake

Afgelopen zomer waarschuwden we ook voor DeFiChain, DUSD en het ecosysteem dat Julian Hosp onvermoeibaar promoot. Laatste geniale zet van Hosp en zijn bondgenoten: Cake DeFi is omgedoopt tot Bake, en Hosp belooft op Twitter dat dit “een nieuw tijdperk van financiële empowerment zal inluiden”. Bedoelt hij zichzelf? Bitcoin expert Matthias Reder merkt op – zonder knipoog: “Als de naam eenmaal “verbrand” is, moet een rebranding natuurlijk helpen”. Wij willen hier graag aan toevoegen: Blijf alsjeblieft met je handen af van DeFiChain (DFI), DUSD, Bake of alle andere projecten die Julian Hosp met zijn naam ondersteunt. Het verleden heeft ons pijnlijk geleerd dat er altijd iets misgaat met Hosp’s projecten en dat grote verliezen dreigen.


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*