KuCoin gehackt – Verlies voor crypto-omruil van ongeveer 200 miljoen dollar

De crypto-ruil KuCoin is het slachtoffer geworden van een aanval van cybercriminelen. Volgens de huidige informatie is er ongeveer 200 miljoen dollar aan Bitcoin en Co. gestolen. KuCoin belooft volledige compensatie aan de getroffen klanten.

Deze keer is KuCoin gepakt door hackers die op zoek zijn naar zwakke punten van crypto-uitwisselingen. Zaterdagochtend moest KuCoin toegeven dat er verdachte terugtrekkingen in verschillende crypto-currencies hadden plaatsgevonden uit de hete portemonnees van het platform. Inmiddels zijn er meer details bekend geworden en lijkt het erop dat de hackers bijna 200 miljoen dollar hebben buitgemaakt. Ondertussen heeft KuCoin CEO Johnny Lyu Hat zich via video verontschuldigd bij klanten voor het beveiligingslek. Lyu belooft dat de verzekeringspolissen de schade zullen dekken.

KuCoin hacken. Wat is er gebeurd?

Volgens KuCoin heeft het interne beveiligingssysteem begin zaterdag ongewone transacties uit een hete portemonnee opgemerkt. Volgens deze gegevens duurde het een half uur voordat de server van de Hot Wallet werd losgekoppeld van het internet. Op dit moment wordt aangenomen dat de aanvallers privé-sleutels van KuCoin hebben gekregen. Volgens de huidige kennis waren zij in staat om Ethereum (ETH) en ERC-20 penningen te stelen voor ongeveer 153 miljoen dollar, evenals Bitcoin (BTC) voor bijna 11 miljoen S dollar, Tether (USDT) voor 14 miljoen dollar en andere crypto valuta, waaronder Ripple (XRO) en diverse penningen op basis van TRON (TRX). KuCoin zelf heeft de totale schade nog niet gekwantificeerd, maar ontkent niet dat er sprake is van bijna 200 miljoen dollar.

CEO Johnny Lyu maakte duidelijk dat KuCoin zijn hete portemonnee heeft verzekerd en dat er dus een schadevergoeding voor de slachtoffers kan worden verwacht. Tegelijkertijd werd een beloning van 100.000 dollar aangeboden voor tips over hoe de aanval op te lossen. KuCoin werkt ook samen met andere grote cryptobeurzen en marktpartijen om de geldstroom te volgen en het de daders moeilijk te maken hun buit te verzilveren. Een deel van de getroffen kleinere ERC-20 penningen van de DeFi-divisie zou via SWAPS zijn gered, en Tether heeft ook op grote schaal USDT bevroren. KuCoin informeert over de ontwikkelingen via Twitter en nieuws op deze website. Momenteel zijn stortingen en opnames bij KuCoin opgeschort, maar het platform wil ze zo snel mogelijk weer mogelijk maken.

Conclusie: KuCoin’s reputatie beschadigd

De totale crypto-markt was niet onder de indruk van de hack bij KuCoin en bleef in het weekend in het zwart. KuCoin is geregistreerd op de Seychellen en heeft volgens eigen informatie meer dan vijf miljoen klanten wereldwijd. KuCoin’s slogan is “The People’s Exchange” – en men kan nu twijfelen of KuCoin wel voorzichtig is met zijn kapitaal. Zelfs als de schade kan worden gedekt, moet KuCoin voorbereid zijn op verlies van vertrouwen. We willen u er bij deze gelegenheid aan herinneren: De veiligste plek om uw Bitcoin en Altcoins op te slaan is op een Hardware Wallet, waar ze offline worden opgeslagen.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*