Bitcoin: Analist ziet tekenen van een beginnende stierenmarkt

De prijscurve van Bitcoin (BTC) zit al wekenlang vast met zijdelingse bewegingen in een gang tussen 10.000 en 11.000 dollar. Crypto-analist Philip Swift leest aanwijzingen van details die een stierenmarkt voor Bitcoin zouden kunnen inluiden.

Beleggers in Bitcoin (BTC) volgen zeer verschillende methoden in hun individuele prijsprognoses. Sommigen vertrouwen op macro-economisch bewijs, terwijl anderen zich richten op de Bitcoin Futures-markt. Een groot magazijn voert ook technische analyses uit. Zo ook Philip Swift, die naam heeft gemaakt als cryptoanalyticus via zijn website LookIntoBitcoin en andere projecten. Swift ziet Bitcoin momenteel als de voortekenen voor een beginnende stierenmarkt met bijbehorende prijswinsten.

Wat laat optimisme toe voor de Bitcoin-prijs?

Op Twitter onthult Swift de details die hem naar zijn voorspelling hebben geleid. Naar zijn mening is vooral de SOPR (Spent Output Profit Ratio) van belang. Deze indicator wordt sinds de zomer van 2019 verzameld en geeft aan of BTC-handelaren met winst of verlies verkopen. Een SOPR van 1 betekent een neutrale omgeving, waarden van meer dan 1 verkoop met winst en SOPR van minder dan 1 verkoop van Bitcoin met verlies. Swift kijkt nu naar de curve van SOPR per Tweet en concludeert: De SOPR is net onder 1 en moet worden geïnterpreteerd als een koopkans voor de aankomende stierenmarkt.

Niet alleen Swift benadrukt dat de hashrate voor Bitcoin recentelijk een hoogtepunt heeft bereikt, net als de moeilijkheidsgraad voor Bitcoin Mining. Deze cijfers tonen dus een algemeen positief klimaat voor de prijs van BTC vanuit een technisch beursperspectief.

Bull market voor Bitcoin – wat spreekt er tegen?

Het is het vermelden waard: Zwarte donderdag van maart is een referentiepunt en Bitcoin heeft zich hersteld van dramatische verliezen. Tegelijkertijd is echter duidelijk geworden dat BTC zich niet zo onafhankelijk van de beurzen ontwikkelt als vaak wordt gedacht. De haperende wereldeconomie, de dreigende inflatie, de Corona-crisis, de Amerikaanse presidentsverkiezingen – dergelijke invloeden zouden Bitcoin eigenlijk aantrekkelijker moeten maken als een onafhankelijke waardeketen en zo de prijzen moeten verhogen. Dit scenario is echter tot nu toe niet echt uitgekomen. Zelfs de Bitcoin Halving van mei heeft nog geen duidelijk positief effect gehad op de prijs van BTC.

Conclusie: Is er een gouden herfst voor Bitcoin?

De wens voor duidelijk positieve trends in de BTC-prijzen is begrijpelijk en er zijn goede argumenten voor de ontwikkeling van Bitcoin in deze richting. Aan de andere kant moeten we ook constateren dat de merken van 11.000 en kortstondig 12.000 US dollar de afgelopen maanden voor Bitcoin te moeilijke hindernissen zijn gebleken. Neemt BTC nu genoeg aanloop in de herfst om de sprong te maken en vervolgens te galopperen op open terrein? Swift zegt ja, en bevindt zich in goed gezelschap, zoals de gebroeders Winklevoss of het Nasdaq-bedrijf MicroStrategy, die het vertrouwen in de Amerikaanse dollar verliezen. Terwijl deze laatste in macro-economische termen denken, verwijst Swift naar relatief recente technische indicatoren zoals SOPR.

Houd echter in gedachten dat de Bitcoin-prognoses voornamelijk afkomstig zijn van actieve marktdeelnemers en geenszins zo neutraal zijn als soms wordt gesuggereerd. Het feit blijft: Er is nog veel ruimte voor verbetering tot het hoogtepunt van Bitcoin in december 2017 en 20.000 US dollar per BTC.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*