Ledger Live ondersteunt nu Binance Smart Chain (BSC)

De Ledger Nano S en Nano X hardware wallets kunnen nu altcoins opslaan die georganiseerd zijn op de Binance Smart Chain (BSC) in interactie met Ledger Live. Dit is een belangrijke stap voor het Binance ecosysteem.

De Binance Smart Chain (BSC) is de technologische basis voor DeFi en DApps in het Binance ecosysteem en trekt steeds meer projecten aan. Naast Binance Coin (BNB) zijn er verschillende zogenaamde BEP20 tokens georganiseerd in de BSC, vergelijkbaar met ERC20 tokens in het concurrerende Ethereum (ETH) ecosysteem. Daarom is het nieuws van hardwarefabrikant Ledger over de ondersteuning van de BSC door Ledger Live een grote stap voorwaarts, die dienovereenkomstig ook trots wordt aangeprezen “als een mijlpaal”.

BSC en Ledger Live – wat u moet weten

Ledger instellen voor de Binance Smart Chain is heel eenvoudig: u installeert de app voor de BSC op uw Ledger Nano S of Ledger Nano hardware wallet. U kunt dan een account opzetten voor de Binance Smart Chain en het adres bevestigen waar u BNB en BEP20 tokens zult opslaan en beheren. Vanaf dat moment kunt u transacties in de BSC initiëren via Ledger Live en hoeft u niet langer een software wallet van derden te gebruiken. Naast BNB zijn de stablecoin Binance USD (BUSD) en DeFi tokens zoals PancakeSwap (CAKE) en The Graph (GRT) belangrijke altcoins die u zo veilig mogelijk kunt opslaan op uw Ledger Nano S of Nano X en handig kunt gebruiken in het dagelijks leven via Ledger Live.

Ledger wijst erop de Binance Smart Chain niet te verwarren met de Binance Chain. De laatste lanceerde in 2019 voor BNB en evolueerde vervolgens in de Binance Smart Chain als een parallelle blockchain. De Ledger hardware wallets ondersteunen ook de Binance Chain en dus BNB. Maar de “one-stop shop” oplossing in combinatie met Leger Live is voorbehouden aan de Binance Smart Chain.

Conclusie: Ledger vervult wensen van klant

Ledger’s aanbod is een quasi-standaard geworden in de crypto scene, en het koppelen van BEP20 tokens en de BSC was zeker een behoefte voor veel klanten. De altcoins uit het Binance-ecosysteem halen zo het Ethereum-ecosysteem en zijn ERC20-tokens in op het gebied van veilige opslag en handig beheer, die al geruime tijd volledig in Ledger zijn geïntegreerd.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*