Maanvogels – waarom het nieuwe NFT project euforie opwekt

Half april lanceerde Moonbirds een NFT-project waarvan het succes veel aandacht trekt. Want PROOF, het team achter Moonbirds, breidt concepten rond NFT’s uit met spannende details.

Gepixeleerde vogelgezichten onder de naam Moonbirds kosten momenteel 100.000 US dollar en meer als NFT’s op de toonaangevende marktplaats Opensea. Betaling geschiedt in Ethereum (ETH) en de blockchain-gegevens tonen een levendige handel met maanvogels. Toch maakten de 10.000 Moonbirds NFT’s pas hun debuut op zaterdag (16 april), waar ze op voorhand werden uitverkocht tegen een individuele prijs van 2,5 Ethereum per stuk (ongeveer 7.600 US dollar). Wat zit er achter de opmerkelijke vraag naar Maanvogels?

De schattige vogeltjes zijn bedoeld om te worden gebruikt als profielfoto’s (PFP), een toepassing voor NFT’s die in de mode is. Op Twitter, Instagram en dergelijke kunnen gebruikers zich onderscheiden van de massa door een van de maanvogels te gebruiken. Iets soortgelijks gebeurt met CryptoPunk’s NFTs of Bored Ape Yacht Club. Maar voor Moonbirds heeft het PROOF publishing team nog wat extra trucs bedacht:

1. om gegarandeerd Moonbirds te krijgen op de releasedag, was lidmaatschap van het PROOF Collective nodig. Dit is een groep van 1.000 mensen die zichzelf definiëren als verzamelaars en creatieven in de NFT scene. De clubpassen voor het exclusieve PROOF Collective worden uiteraard ook gegenereerd als NFT en worden momenteel verhandeld voor prijzen vanaf 100 Ethereum (ongeveer 300.000 US dollar). Met Moonbirds heeft PROOF zijn eerste NFT-project op het gebied van profielfoto’s gerealiseerd en kon het reeds vóór de lancering rekenen op de multiplicatoreffecten van het collectief.

2 De verhoudingsgewijs hoge uitgifteprijs voor Moonbirds zorgde ervoor dat de scheppende kunstenaars hun inkomsten kregen en dat financieel sterke geïnteresseerden werden aangetrokken in de vrije handel. Deze laatsten steunen op hun beurt althans gedeeltelijk op de expertise van PROOF Collective.

3 Maanvogels worden verondersteld staken toe te staan, in dit project “nestelen” genoemd. Als een Moonbirds NFT lange tijd niet wordt verkocht, is het de bedoeling dat hij door het nestelen extra zeldzame kenmerken krijgt, zoals speciale kleuren. Een dergelijke aanpak is een noviteit voor populaire NFT-projecten.

4. nog steeds zonder tijdschema is het Highrise-project, dat een metaverse moet worden. Elke Moonbirds eigenaar krijgt rechten om bevoordeeld te worden in de startfase van Highrise – althans dat staat op de Moonbirds webpagina.

Conclusie: Maanvogels – de volgende blue chips onder de NFT’s?

Het exclusieve clublidmaatschap speelt ook een grote rol in de Bored Ape Yacht Club, waar één van de 10.000 NFT’s nu meer dan 300.0000 US dollar kost. Ook hier wordt een metaverse beloofd met de nieuwe ApeCoin (APE) erachter. In principe laten Moonbirds ook zien welke extra mogelijkheden met NFT’s in verband kunnen worden gebracht. Anderzijds is bij ApeCoin, evenals bij Moonbirds / PROOF Collective, al bij het begin sprake van vriendjespolitiek en worden zowel de redactie als de vroege clubleden op ondemocratische wijze overvraagd. Of de esthetisch twijfelachtige Moonbirds nog jaren belangstelling en business kunnen blijven opwekken, blijft de vraag die investeerders op middellange en lange termijn zich moeten stellen.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*