MicroStrategy om $400 miljoen op te halen voor extra Bitcoin-aankopen

MicroStrategy staat bekend om zijn enorme verschuiving van kapitaalreserves naar Bitcoin. Nu is het Amerikaanse bedrijf van plan om 400 miljoen dollar aan converteerbare obligaties uit te geven om extra BTC te kopen.

Net dit weekend haalde softwarebedrijf MicroStrategy weer de krantenkoppen door Bitcoin (BTC) aan te schaffen voor $50 miljoen. In augustus was MicroStrategy begonnen met het bewust verschuiven van zijn kasreserves naar Bitcoin en heeft nu 40.824 FTK’s ter waarde van bijna 800 miljoen dollar in bezit. Alsof dat nog niet genoeg is, gaat MicroStrategy nu een stap verder door converteerbare seniorbons uit te geven om de reserves van Bitcoin verder te verhogen, waarmee 400 miljoen dollar wordt opgehaald. Volgens het persbericht zullen deze notities vervolgens worden gebruikt om extra Bitcoin aan te schaffen.

Risicovolle Bitcoin-weddenschap van MicroStrategy of een verstandige beslissing?

Converteerbare obligaties zoals die uitgegeven door MicroStrategy beloven beleggers regelmatige rentebetalingen en kunnen aan het einde van de zogenaamde conversieperiode worden omgezet in aandelen of teruggekocht. Dit is winstgevender voor beleggers als de koers van MicroStrategy sterk zou stijgen. De converteerbare obligatie van MicroStragey zal op 15 december 2025 aflopen en zal binnenkort worden uitgegeven.

De beslissing van MicroStrategy om bijna al zijn kasreserves te ruilen voor Bitcoin heeft veel aandacht getrokken en heeft de koers van het aandeel sinds augustus met ongeveer 180 procent verhoogd. CEO Michael J. Saylor legt uit dat BTC zich duidelijk engageert als dekmantel tegen de verwachte inflatie van de Amerikaanse dollar. Saylor ziet ook aanzienlijke winstkansen in de grote investering in Bitcoin. Dit is in ieder geval recentelijk bevestigd; op papier heeft MicroStrategy 475 miljoen dollar in drie tranches uitgegeven aan Bitcoin, wat betekent dat het in het zwart staat met ongeveer 300 miljoen dollar.

Om de inzet van converteerbare obligaties voor Bitcoin te laten renderen, zou de prijs van BTC de komende jaren moeten blijven stijgen, waardoor ook de waarde van MicroStrategy stijgt. Het is in ieder geval duidelijk dat MicroStrategy met zijn Bitcoin-strategie op zijn laatst nu een nieuwe business area zal openen, omdat het opgehaalde kapitaal niet zal worden geïnvesteerd in de hoofdactiviteit van softwareontwikkeling.

Conclusie: MicroStrategy positioneert zich als een pionier van BTC

Met de converteerbare obligatie biedt MicroStrategy beleggers een interessante optie om indirect te participeren in potentiële winsten van Bitcoin. Het aanbod is een primeur in deze vorm. Het betekent ook dat MicroStrategy er vertrouwen in heeft dat met de huidige prijs van Bitcoin van iets meer dan $19.000, er nog genoeg ruimte is voor verbetering op de middellange termijn. Natuurlijk zijn de investeerders nog niet gevonden – maar dat lijkt zeer veelbelovend in het licht van de recente beurssuccessen van MicroStrategy.

Ook spannend voor de crypto-scene: volgen andere grote bedrijven de koers van MicroStrategy en ontwikkelen ze zich bewust tot Bitcoin-walvissen naast hun hoofdactiviteiten? De nieuw ontgonnen FTK’s worden al volledig geabsorbeerd door nieuwe marktdeelnemers, wat wordt beschouwd als een belangrijke oorzaak van de prijs die bijna het hoogste niveau heeft bereikt. Meer grote kopers van Bitcoin zouden de prijs waarschijnlijk nog verder opdrijven.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*