Ripple mede-oprichter Jed McCaleb dumpt XRP op topsnelheid

De enorme XRP-middelen van Ripple mede-oprichter Jed McCaleb zijn een constant onderwerp in de crypto-scene. Nu XRP sprankelt met aanzienlijke prijswinsten, kan McCaleb elke dag meer Ripple geld verdienen dan ooit tevoren.

Het verhaal van Jed McCaleb en Ripple (XRP) eindigde in 2012, toen mede-oprichter McCaleb zich terugtrok uit Ripple. Want in de loop der jaren zal McCaleb worden uitbetaald in XRP en hij zal naar verwachting nog steeds bijna 4 miljard XRP houden. De contractvoorwaarden met Ripple laten McCaleb slechts toe om tot 1.5 percent van het globale handelsvolume in XRP dagelijks te verdienen door zijn verkoop. Hij maakt al geruime tijd consequent gebruik van dit quotum en het leidt tot discussies of McCaleb geen invloed heeft op de prijs van XRP. Nu heeft cryptoanalist Leonidas Hadjiloizou via Twitter gewezen op nieuwe anomalieën in de verkoopstrategie van McCaleb. Op basis van openbare blokketengegevens toont Hadjiloizou aan dat de verkoop van XRP door McCaleb van bijna 10 miljoen XRP per dag naar bijna 30 miljoen XRP per dag is gesprongen.

McCaleb is op grote schaal XRP aan het afstoten – goed nieuws of slecht nieuws?

Feit is dat de handelsvolumes van XRP sinds medio november enorm zijn toegenomen, wat nauw samenhangt met de komende dropping van de nieuwe DeFi Token Spark op 12 december, die de XRP-balansen beloont. McCaleb zou echter niet kunnen profiteren van Spark’s airdrop, omdat hij er expliciet van werd uitgesloten.

Maar McCaleb mag tot 1,5 procent van het dagelijkse handelsvolume van XRP zelf voor zijn rekening nemen en deze som is vermenigvuldigd met de vermeende comeback van XRP. Volgens Hadjiloizou wordt de som waaraan McCaleb zich moet houden wekelijks op zondag berekend op basis van de gemiddelde waarden van de afgelopen dagen. McCaleb is dus in staat om XRP massaal te verkopen tegen relatief goede prijzen, uiteraard geautomatiseerd.

Hadjiloizou berekent dat het in het huidige tempo slechts ongeveer een jaar zou duren voordat alle XRP-reserves van McCaleb zijn verkocht. Dit is in principe goed nieuws, omdat eerder werd aangenomen dat de verkoop van McCaleb tot na 2025 zou kunnen duren. Het slechte nieuws: Nu de prijs van XRP weer daalt en McCaleb vanwege de wekelijkse regel nog steeds massaal XRP verkoopt, kan dit de prijs daadwerkelijk beïnvloeden. In dit geval zal de geautomatiseerde aanpassing van de regels voor McCaleb, die eigenlijk in het contract is ingebouwd, dan te langzaam van kracht worden.

Conclusie: XRP prijs fladdert risicovol

U merkt het: Er zijn momenteel twee belangrijke factoren die de prijs van XRP beïnvloeden. Een daarvan is de langverwachte Airdrop of Spark voor XRP, de tweede is Ripple ex-primitieve Jed McCaleb. Op zijn vroegst na de sluitingsdatum van Spark, 12 december, kan worden verwacht dat de extra investeringen in XRP tot die tijd een avontuur blijven dat gepaard gaat met bovengemiddelde risico’s. Jed McCaleb lijkt in ieder geval niet echt te geloven in duurzame prijsverhogingen in XRP, omdat hij zijn munten niet zou hoeven te verkopen – hij is al een multimiljonair.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*