Muntenbasis bereidt zich voor om naar de beurs te gaan – verwachte waardering van een miljard dollar

De crypto-industrie kijkt misschien naar de eerste grote beursgang van een bedrijf. Dat komt omdat de crypto-uitwisseling van Coinbase het formele goedkeuringsproces voor een beursgang is gestart.

Passend bij de hoogtepunten in Bitcoin (BTC), crypto uitwisseling Muntenbeurs ingediend om zich klaar te stomen voor een IPO. Als eerste stap naar het doen van dit, heeft Coinbase Formulier S-1 ingediend bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), volgens een blogpost van het bedrijf. Dat zou de beursgang van Coinbase in 2021 moeten markeren. In zijn laatste particuliere financieringsronde in 2018 werd Coinbase getaxeerd op ongeveer 8 miljard dollar. De aanvraagprocedure bij de SEC is vertrouwelijk. Maar tientallen miljarden in Amerikaanse dollars als ondernemingswaarde zouden realistisch moeten zijn als Coinbase aandelen uitgeeft.

Achtergrond op Muntenbasis en IPO

Het hoofdkantoor is gevestigd in San Francisco, Coinbase zegt dat het nu meer dan 35 miljoen klanten heeft in meer dan 100 landen. Meer dan 1.000 werknemers organiseren het bedrijf, en deze week was de dagelijkse verkoop dicht bij de 3 miljard dollar de norm. Coinbase werd in 2012 gelanceerd en is sindsdien systematisch uitgebreid van de Amerikaanse thuismarkt naar de EU en Duitsland.

De crypto-industrie anticipeert al geruime tijd op een spectaculaire beursgang. Ripple wordt beschouwd als een kandidaat, net als BlockFi, dat gespecialiseerd is in crypto-leningen. Maar Coinbase lijkt het voortouw te nemen en heeft een goed moment in termen van timing.

Immers, nu Bitcoin nieuwe hoogtepunten bereikt, wordt het ook steeds duidelijker dat institutionele beleggers op grote schaal in BTC stappen. Zo implementeert MicroStrategy zijn miljoenenstrategie in Bitcoin met behulp van Coinbase. Beurshandelaren hopen te delen in het succes van de industrie met aandelen van Coinbase. De redenering: Groeiende opbrengsten en stijgende crypto prijzen komen uiteindelijk aan de fee-kant naar voren, wat de zakelijke basis is voor Coinbase.

Naast de daghandel in bitcoin en toonaangevende altcoins, heeft Coinbase ook een creditcard-uitgevende afdeling en een voor analytics en crypto training. In de scène wordt gesproken over het Coinbaseffect wanneer het platform nieuwe penningen opsomt en ze een positieve prijssprong ervaren door de bijbehorende aandacht.

Conclusie: Muntenbasis is volwassen genoeg voor de aandelenmarkt

Uiteindelijk was het slechts een kwestie van tijd voordat een van de grote bedrijven uit de crypto-industrie in de richting van de beurs vertrok. Coinbase, als pionier met een stevige basis in de VS, moet kunnen rekenen op een brede belangstelling. Want zelfs conservatieve beleggers hebben allang ingezien dat de crypto-industrie niet langer een tijdelijk fenomeen is, maar zich serieus bezighoudt met transacties van miljarden dollars, waarbij de trend zich voortzet.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*