Near Protocol (NEAR): 150 miljoen dollar cashinjectie van grote crypto-investeerders

Near Protocol (NEAR) is in staat om de uitbreiding van zijn DeFi ecosysteem te stimuleren met 150 miljoen dollar aan financiering van prominente crypto grote investeerders. Het nieuws gaf NEAR een nieuwe all-time high.

In een besluiteloze algemene cryptomarkt, heeft Near Protocol (NEAR) een nieuwe all-time high van ongeveer 20 dollar bereikt, een stijging van ongeveer 1.000 procent in de afgelopen twaalf maanden. De achtergrond van de recente koersrally van Near Protocol is een afgeronde financieringsronde. Volgens een verklaring van de Near Foundation namen ongeveer een dozijn bekende cryptobeleggingsfondsen en vermogende particuliere investeerders deel. NEAR tokens werden uitgegeven in een private verkoop tegen een niet bekendgemaakte prijs. Near Protocol is van plan het geld te gebruiken om zijn internationale aanwezigheid te versterken, waarbij India, Zuid-Amerika en Turkije worden genoemd.

Het ecosysteem van Near Protocol breidt zich snel uit in de richting van Decentralised Finances (DeFi) en wist hiervoor in oktober 2021 al 800 miljoen US dollar aan externe fondsen op te halen. Een deel hiervan vloeit als rechtstreekse steun naar de projecten van het DeFi die willen aanknopen bij het Near Protocol of er een nieuw aanbod willen vestigen. Dit fonds dient tevens om liquiditeiten te verschaffen aan het DeFiK in het kader van NEAR. Naar verluidt zijn de investeerders in de laatste financieringsronde ook bereid om opnieuw te helpen met liquiditeit voor veelbelovende DeFi projecten.

Het mainnet van NEAR is live sinds Q4 2020 en heeft meer dan 2,3 miljoen accounts. Near Protocol ziet zichzelf als een pionier op het gebied van sharding, aangezien sinds eind 2021 al vier zijketens via sharding met het mainnet hebben gedokt. Andere cryptocurrencies zoals Ethereum (ETH) willen ook hun capaciteiten vermenigvuldigen met de sharding-methode. DeFi toepassingen, DApps en over het algemeen groeiende ecosystemen duwen veel blockchains tot hun limieten; Solana (SOL), bijvoorbeeld, ervoer meerdere shutdowns in 2021 omdat te veel transacties per seconde (TPS) het netwerk raakten.

Conclusie: Near Protocol intensiveert DeFi concurrentie van de “Ethereum killers”

De positieve prijscurve van NEAR heeft Near Protocol in de TOP 20 van meest gekapitaliseerde cryptocurrencies gestuwd, waar het wordt geconfronteerd met ongeveer een half dozijn concurrenten die ook DeFi als hun belangrijkste doel zien. Van Avalanche (AVAX) tot Solana tot Polkadot (DOT), al deze altcoins hebben royaal fondsen gestort om de expansie te stimuleren. Near Protocol bereidt zich nu voor om over een goed gevulde oorlogskas te kunnen beschikken bij het werven van partners en projecten. Indien zij succes hebben, zou NEAR nog aan belang kunnen winnen en zijn positieve trend kunnen voortzetten.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*