IOTA Streams als industriestandaard voorstel aan OMG

De IOTA Foundation is al jaren betrokken bij de Object Management Group (OMG) organisatie, die industriestandaarden certificeert. Nu is er een concreet voorstel gedaan met IOTA Streams.

Het onderwerp industriestandaarden heeft een hoge prioriteit voor de IOTA Foundation, die in Mike Bennett een permanente liaison heeft met de Object Management Group (OMG) organisatie. Het OMG-consortium met ruim 800 leden certificeert wereldwijd normen met een focus op de computerindustrie. Nu kondigt IOTA een “belangrijke mijlpaal” aan via een blog post, namelijk de indiening van het “eerste substantiële voorstel” voor een toekomstige OMG standaard. De focus ligt op IOTA Streams, IOTA’s oplossing voor het organiseren van flexibele en toch veilige communicatiekanalen in de digitale wereld.

Bennet schrijft dat IOTA Streams wordt opgenomen in een groter project bij de OMG, dat onder meer de communicatie tussen eindgebruikers en geautomatiseerde platforms zal standaardiseren. De IOTA-voorstellen werden over het algemeen goed ontvangen en er kwam waardevolle feedback van andere OMG-leden. Nu willen de IOTA-experts het voorstel dienovereenkomstig verbeteren. Op de volgende vergadering van de betrokken OMG-groepen in maart zullen de IOTA Streams opnieuw worden besproken.

Wachten op gedecentraliseerde IOTA 2.0 beïnvloedt ook pad naar standaarden

Het streven van IOTA naar erkenning als basis voor technologische standaarden heeft goede redenen. De OMG moet erin slagen IOTA bekendheid te geven en te verankeren in andere sectoren dan de cryptosector. Er worden ook goede kansen verwacht voor IOTA Identity, de eigen benadering van het bedrijf van hoe digitale identiteiten kunnen worden gedefinieerd en gebruikt. Ook hier wordt verwacht dat de OMG in de komende maanden de koers zal uitzetten en IOTA wil daar actief aan deelnemen.

Andere gebieden waarop IOTA actief betrokken is bij de OMG zijn onder meer slimme contracten en de definitie van digitale valuta. Maar Bennet geeft ook toe: De verwachte indiening van het eigenlijke IOTA-protocol bij de OMG ter beoordeling laat nog steeds op zich wachten. Dit is waar IOTA 2.0 zijn intrede zou moeten doen, maar deze ontwikkeling van een gedecentraliseerd tanglenet bij IOTA heeft tegenslagen gekend. IOTA 2.0 zal bij de OMG op tafel komen als de specificaties stabiel zijn en klaar voor praktisch gebruik, zegt Bennet nu.

Conclusie: IOTA normen – officiële certificering in zicht

Om de paar maanden publiceert de IOTA Foundation een voortgangsverslag over haar bevindingen in het kader van de samenwerking van de OMG. Het verslag over de waterstatus van november 2021 bleef ongewoon vaag, het laatste verslag wordt gekenmerkt door meer optimisme dankzij IOTA Streams. Volgens Bennet lonkt hier een doorbraak, waarmee IOTA ook zou bewijzen dat het kan voldoen aan de uitgebreide eisen die de OMG stelt aan documentatie en traceerbaarheid bij inzendingen. Voorlopig gaat het echter om vooruitzichten die nog moeten worden bevestigd. Desalniettemin is de strategie van IOTA om consequent door te gaan met het logge onderwerp van industriestandaarden zinvol. Hier worden immers beslissingen genomen die gevolgen hebben op middellange en lange termijn en deuren kunnen openen voor IOTA.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*