Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) moet documenten overhandigen in rechtszaak tegen Ripple (XRP)

Ripple (XRP) heeft een potentieel belangrijk punt gemaakt voor zijn verdedigingsstrategie in de zaak tegen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Het gaat om interne SEC-communicatie over Ethereum (ETH).

Ripple (XRP) is de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) ten laatste sinds december 2020 niet goed gezind. Een goed jaar geleden spande de machtige autoriteit een rechtszaak aan en wil bewijzen dat Ripple XRP tegen beter weten in zonder toestemming heeft verkocht, ook al moet XRP worden aangemerkt als een bedrijfsholding (effecten). Ripple verdedigt zich tegen de beschuldigingen met het argument dat de SEC carte blanche heeft gegeven voor Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) en zich niet verantwoordelijk voelt. Waarom zou XRP, als een van de meest gekapitaliseerde wereldwijde cryptocurrencies, dan anders behandeld moeten worden door de SEC, vragen de advocaten van Ripple.

Om hun standpunt te onderbouwen, eisen ze dat de SEC hen inzage geeft in interne communicatie. De rechtbank in New York heeft Ripple nu een kleine overwinning bezorgd. Volgens het gerechtelijk bevel moet de SEC bekendmaken hoe het besluitvormingsproces in de zaak Ethereum (ETH) intern is verlopen. Voor de SEC had bestuurslid William Hinman in een toespraak in 2018 Ethereum al vrijgesteld van toezicht omdat ETH voldoende gedecentraliseerd was en dus geen effect kon vormen. Ripple wil weten hoe Hinman tot zulke verstrekkende conclusies kon komen en of er parallellen getrokken kunnen worden voor XRP.

De SEC had tot nu toe geprobeerd de interne communicatie over Ethereum geheim te houden, zich beroepend op wettelijk bepaalde privileges. Ripple had onlangs nog het recht op een eerlijke verdediging benadrukt in een verklaring voor de rechtbank en herhaalde haar eis om meer SEC-documenten. Rechter Sarah Netburn is nu op cruciale punten aan deze eis tegemoet gekomen en heeft de SEC bevolen om tientallen e-mails en handgeschreven notities van de SEC over Ethereum van 2016 tot 2018 ter inzage te geven aan Ripple. Aan de andere kant geeft Netburn ook toe dat de SEC gerelateerde documenten onder de pet hield. Zij beredeneerde individuele gevallen volgens het criterium waarin de SEC een redelijk belang zou kunnen hebben om zich op het voorrecht te beroepen.

Conclusie: geen snelle uitspraak over SEC vs. XRP en Ripple te verwachten

Of Ripple daadwerkelijk argumenten en bewijzen voor haar standpunt zal vinden in de toegelaten SEC-documenten is een open vraag. Waarnemers van het proces zeggen dat de laatste vonnissen van het hof technisch van aard zijn en niet indicatief voor het vonnis dat later in 2022 wordt verwacht. Hier zou de streefdatum van april weer kunnen verschuiven, omdat bij SEC en Ripple beide partijen hebben gevraagd om langere termijnen voor de volgende stappen. De Covid-pandemie beperkt het reizen en leidt tot personeelstekorten. Dit verzoek werd ingewilligd en in plaats van 14 januari zullen de getuigen nu worden opgeroepen op 28 februari 2022 en de bewijsvoering zal zoveel mogelijk worden voltooid. Beleggers moeten er daarom rekening mee blijven houden dat XRP voor een juridische spagaat staat: miljardencompensatie van Ripple voor vroege beleggers of vrijspraak. Wat de rechtbank uiteindelijk ook beslist, een aanzienlijke impact op de prijscurve van XRP is te verwachten.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*