NFT hype met 70 miljoen dollar: Pixelmon investeerders voelen zich beetgenomen

Het Pixelmon-project heeft bij de start 70 miljoen US dollar opgebracht voor NFT’s – en degenen die bij de start hebben geïnvesteerd, voelen zich nu “genaaid”. Voor alle anderen, het Pixelmon verhaal heeft popcorn potentie.

Of het nu gaat om CryptoPunks of Ether Rock – menig NFT-project heeft sceptici het hoofd doen schudden met recordprijzen in 2021. In het nieuwe jaar is Pixelmon nu de eerste kanshebber voor de positie van volledig overschat NFTs-project. Pixelmon had geadverteerd dat het een blockchain spel zou ontwikkelen gebaseerd op Pokemon. De personages in het spel moeten worden voorgesteld als NFT’s, unieke lopers met digitale kunst. Er was veel hype rond de eerste editie van dergelijke NFT’s op Pixelmon; teaserbeelden gaven, net als de begeleidende reclameteksten, de indruk van een professionele onderneming.

De eerste verkoop van Pixelmon NFT’s bracht immers 70 miljoen US dollar op, zoals de oprichter “Syber” zelf onthulde op Twitter. Alleen wat de kopers voor hun geld kregen – dat had niets te maken met de aangekondigde indrukwekkende 3-D modellen, zoals onder meer Twitter-gebruiker “zachxbt” met foto’s laat zien.

Eerst probeerde Syber de verantwoordelijkheid voor Pixelmoon af te schuiven. Maar hij gaf al snel in een tweet toe dat de afgegeven NFT’s niet overeenkwamen met wat werd verwacht. Er wordt nu vaag gezegd dat de Genesis-generatie van Pixelmon NFT’s later een grafische upgrade kan krijgen, als het spel eenmaal op gang is. Maar “zachxbt” laat via data-analyse ook zien dat de ingenomen Ethereum (ETH) al deels paden bewandelt die waarschijnlijk niets met Pixelmon te maken hebben. Wie nu op internet naar Pixelmon zoekt, komt onmiddellijk oplichterij als begeleidend woord tegen.

Nu moeten beleggers zich echter ook afvragen waarom zij een voorheen onbekende ontwikkelaar vertrouwden om het beloofde “eerste AAA NFT spel” te leveren. Syber had zelfs hoogdravend getwitterd, “Pixelmon is de volgende blue chip. Dit is financieel advies. Doe niet je eigen onderzoek.” Dit kan als ironie worden opgevat – maar bij velen gingen de alarmbellen waarschijnlijk pas rinkelen toen ze hun Ethereum al hadden overgemaakt voor een onrechtmatig ei.

Conclusie: happy end voor Pixelmon nog steeds mogelijk?

Pixelmon en Syber verspreiden via Twitter nog steeds de boodschap dat het spel geweldig zal worden en dat de aanvankelijk teleurgestelde investeerders geduld moeten hebben. 70 miljoen US dollar aan startkapitaal zou waarschijnlijk genoeg zijn voor een dozijn indiegames in de videogame-industrie. Dus het verhaal is nog niet voorbij. Intussen lijkt zich echter een zekere cultus te hebben ontwikkeld rond de bijzonder onsuccesvolle NFT’s van Pixelmon – net zoals menige B-film pas later zijn trouwe aanhang heeft gevonden. De prijs en de verkoop van Pixelmon NFT’s op de OpenSea marktplaats zijn echter duidelijk aan het dalen. Het lijkt redelijk om aan te nemen dat Pixelmon de geschiedenis zal ingaan als een spectaculaire mislukking in de nog jonge geschiedenis van de NFT-hype.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*