Polkadot (DOT): Is het project klaar voor verder succes?

Polkadot (DOT) is nu al een goede week vrij verhandelbaar en heeft sindsdien meer dan 100 procent in prijs gewonnen. Nu vragen deskundigen zich af: Is polkadot rijp voor een plaats bij de vijf belangrijkste crypto’s?

Polkadot (DOT) is vorige week technologisch goed van start gegaan en de prijsontwikkeling is indrukwekkend. In eerste instantie stond het op zo’n 3 dollar, maar sindsdien is de hindernis van 6 dollar uit de weg geruimd. Volgens gegevens van CoinGecko staat Polkadot dus al op nummer 6 van de crypto-valuta’s in termen van marktkapitalisatie. Wat maakt DOT zo aantrekkelijk voor investeerders?

Polkadot en zijn toekomstperspectieven

Het team achter Polkadot is erin geslaagd een eigen blokketen te ontwikkelen, die als schakel kan dienen tussen buitenlandse blokketens die eigenlijk niet compatibel zijn met elkaar. Zo kan Bitcoin (BTC) bijvoorbeeld worden geïntegreerd in slimme contracten in het ecosysteem van het Ethereum (ETH). Experts zien dit als een groot voordeel: Polkadot dokt in principe op de succesverhalen van grote en gevestigde crypto’s zonder rechtstreeks met hen te concurreren.

Meesterbrein Gavin Wood achter Polkadot heeft een goede reputatie in de crypto-scene (ook al is hij als persoon nogal dubieus). Hout was eerder medeoprichter van Ethereum, waar hij verantwoordelijk was voor beslissende technologische vooruitgang. Nu trekt Wood een groot aantal toegewijde externe ontwikkelaars aan bij Polkadot, en deze trend was al zichtbaar in de zomer. Het PolkaProject-platform telt al zo’n 200 projecten die steunen op de Blockchain van DOT. Dit brengt kapitaal in het ecosysteem.

Bovendien tonen investeerders een grote belangstelling voor DOT. De penning werd onmiddellijk genoteerd op bijna alle grote cryptobeurzen en was in staat om direct grote handelsvolumes te genereren. Er wordt dus op grote schaal liquiditeit opgebouwd rond Polkadot – een goede indicator dat DOT geen meevlieg is. Het feit dat de toekomstige beslissingen op democratische wijze door de deelnemers aan het netwerk worden genomen, spreekt ook voor het vertrouwen in Polkadot.

Conclusie: DOT op weg naar succes – zet de trend door?

Polkadot-aanhangers zoals de Aziatische crypto-financiering Spartaans Zwart hadden 5 Amerikaanse dollars als eerste doelwit voor DOT gesteld. Dit werd sneller bereikt dan verwacht. Er zijn dus redenen om aan te nemen dat toekomstige kansen al geprijsd zijn voor DOT. Aan de andere kant verhoogt de belangstelling voor Polkadot ook de kans dat het momentum zich voortzet en steeds meer projecten aan de blokketen vastzitten. De solide achtergrond bij Polkadot geeft in ieder geval de hoop dat we nog veel meer over dit project zullen horen.


Wie nog geen Polkadot (DOT) heeft, kan de cryptomunteenheid bij Binance kopen. Je kunt hier te weten komen hoe het werkt.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*