Crypto exchange FTX neemt de blokportefeuille over voor 150 miljoen dollar

Het FTX-handelsplatform heeft strategische investeringen gedaan en blokportefeuilles verworven voor 150 miljoen dollar. Blockfolio is een van de toonaangevende data- en berichtendiensten voor de crypto-industrie. Gezamenlijke projecten met FTX staan gepland om dit jaar van start te gaan.

Het platform FTX, dat gespecialiseerd is in het verhandelen van crypto-derivaten, breidt zijn portefeuille uit door de aankoop van Blockfolio. Blockfolio verwelkomde deze stap euforisch via een blogpost. 150 miljoen dollar stroomde naar de deal in de vorm van Fiat en FTX’s eigen kortingsbonus FTT. Blockfolio zet zijn diensten voort met het bestaande team in eigen beheer en is ook van plan om voor het einde van het jaar met behulp van FTX te gaan handelen met cryptomunten.

Achtergrond op FTX en Blockfolio

Tot nu toe heeft Blockfolio zich gespecialiseerd in het doorsturen van crypto-prijzen van alle grote beurzen naar haar gebruikers in real time en het gemakkelijk vergelijkbaar maken van deze prijzen. Daarnaast dient Blockfolio de crypto-industrie als kanaal om berichten van projectteams over individuele oude munten door te sturen naar investeerders. Blockfolio telt meer dan 6 miljoen gebruikers voor haar diensten, die voornamelijk via haar eigen apps worden gedistribueerd. Blockfolio wil het voor beleggers eenvoudiger maken om hun portefeuilles te beheren door middel van real-time informatie. In samenwerking met FTX lanceert Blockfolio nu het aanbod om rechtstreeks via de apps van Blockfolio Bitcoin en Co.

FTX.com werd gelanceerd in het voorjaar van 2019 en beschrijft zichzelf als een platform “door handelaren voor handelaren”. De focus ligt op futures en leveraged tokens. Binance had voor het laatst deelgenomen aan FTX. FTX CEO Sam Bankman-Fried zei in een interview dat Blockfolio een enorm potentieel heeft en verwees naar populaire apps zoals Coinbase, Paypal of Robinhood. Hij gelooft dat Blockfolio’s apps in staat zijn om veel meer miljoenen gebruikers aan te trekken en hen te introduceren in crypto valuta. In hoeverre de diensten van Blockfolio in FTX konden worden geïntegreerd, bleef in eerste instantie open.

Conclusie: De crypto-industrie consolideert…

De overname van Blockfolio door FTX is vergelijkbaar met de overname van Coinmarketcap door Binance, die naar verluidt 400 miljoen dollar heeft opgebracht. De lijst van overnames en fusies in de crypto-industrie wordt steeds langer. Een voorbeeld hiervan is Poloniex, waar TRON-oprichter Justin Sun bij betrokken was. Deskundigen zien de trend naar zulke grote deals als een teken dat de crypto-industrie zich consolideert. De grote spelers op de markt willen uitbreiden door zoveel mogelijk diensten onder eigen dak aan te bieden. Bij Blockfolio is hier al een webpagina geactiveerd waar u zich kunt registreren voor toekomstige handel met crypto valuta. Blockfolio belooft daarmee onbescheiden “een nieuwe handelservaring”. Hoe dit in de praktijk zal uitpakken, zal worden nagegaan.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*