Polkadot haalt Ripple in om No. 4 cryptocurrency te worden

In de topgroep van de belangrijkste cryptokringen door marktkapitalisatie zet Polkadot (DOT) zijn opwaartse trend voort en raakt Ripple (XRP) verder achterop. Wat zijn de redenen voor de trend?

Het cryptojaar 2020 is nog jong en toch kan er een vermoedelijke duurzame verschuiving worden waargenomen in de rangschikking van de belangrijkste cryptokringen. Polkadot (DOT) is pas sinds augustus 2020 vrij verhandelbaar, maar staat nu al op nummer vier in termen van marktkapitalisatie, rond de $15,6 miljard. Wat Polkadot gelukkig maakt moet Ripple (XRP) doen nadenken. Jarenlang stond Ripple op de derde plaats achter Bitcoin en Ethereum (ETH). Maar al in 2020 is XRP tijdelijk achtergebleven bij stablecoin Tether (USDT) en is nu voor het eerst in het weekend door Polkadot achtergelaten. Een marktkapitalisatie van ongeveer 12,4 miljard dollar betekent dat Ripple nu nog maar op de vijfde plaats staat op de ranglijst, wat de aandacht van de investeerders garandeert.

Waarom XRP achterblijft bij bitcoin, Ethereum, Tether en Polkadot

Ripple kwam officieel in grote problemen met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) net voor Kerstmis, waardoor de prijs onder de 0,30 dollar sterk daalde. XRP is ook niet in staat geweest om de enorme uptrends in de crypto-markt sindsdien te dupliceren. Integendeel, de schrapping van XRP van de grote cryptobeurzen suggereert dat Ripple weinig hoop zou moeten hebben op significante prijswinsten in de nabije toekomst. We hebben hier een analyse van de vooruitzichten voor Ripple en XRP voor u.

Waarom Polkadot nu aan de leiding is…

Voor Polkadot daarentegen lijkt de situatie rooskleurig. Ongeveer 60 procent prijsverhoging in de laatste zeven dagen leidde DOT tot een prijs van meer dan 17 dollar en tot nieuwe hoogtepunten in de geschiedenis. De ontwikkeling was al aangegeven in de eerste weken na de start van de handel in de nazomer van 2020, toen Polkadot bijna moeiteloos in de top tien van de cryptokringen kwam. Polkadot’s concept van het overbruggen van inherent incompatibele blokkades wordt in de praktijk omarmd en werkt zonder tot nu toe te vervallen.

Wat is het volgende voor Polkadot en Ripple?

Een aanval van DOT op de derde plaats onder de belangrijkste cryptokringen om Tether (USDT) daar te verdringen is op korte termijn vrij onwaarschijnlijk, gezien het bijna 10 miljard dollar verschil in marktkapitalisatie. XRP moet echter vrezen dat het verder naar beneden wordt geduwd. XRP’s voorsprong op nr. 6 Cardano (ADA) is nog steeds minder dan 1 miljard dollar aan marktkapitalisatie, en daarachter zitten Litecoin (LTC) en Chainlink (LINK), andere kandidaten die geen zwakke punten vertonen.

Conclusie: achter Bitcoin en Ethereum, balans van machtsverschuivingen

De TOP 10 cryptokringen zijn niet alleen belangrijk voor het imago. Een grote marktkapitalisatie gaat meestal gepaard met een hoog handelsvolume, wat op zijn beurt weer bevorderlijk is voor een transparante prijsstelling. Bovendien repliceren sommige beleggers hardnekkig de rankings in hun portefeuilles.

Daar is Bitcoin, met ongeveer 66 procent marktdominantie, onmisbaar vanaf de eerste plaats, en Ethereum, met bijna 14 procent, blijft waarschijnlijk ook de tweede plaats innemen. Tether’s speciale rol als stalmeester doet de rest om de top drie af te ronden. Maar daarachter is de markt in beweging, met Polkadot als winnaar van het uur, terwijl Ripple in grote problemen zit die niet meer te verklaren zijn.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*