Ripple met eerste commerciële klanten voor XRP in Frankrijk en Zweden

Ripple wil zijn aanwezigheid in Europa versterken en meldt twee financiële dienstverleners uit Frankrijk en Zweden die XRP gaan gebruiken als overbruggingsvaluta voor hun bedrijf.

Ondanks de rechtszaak tussen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission en Ripple over XRP, probeert het cryptobedrijf zijn activiteiten uit te breiden, in ieder geval buiten de VS. Ripple ODL (On Demand Liquidity) speelt hierin een centrale rol, want met dit programma kunnen banken en financiële dienstverleners XRP gebruiken als overbruggingsvaluta zonder zelf veel liquiditeit aan te hoeven houden. Dit is om de voordelen van XRP bij internationale overschrijvingen te laten zien, namelijk hoge snelheid met lage kosten. Met de financiële dienstverleners Lemonway uit Frankrijk en Xbaht uit Zweden heeft Ripple nu via een persbericht twee nieuwe partners aangekondigd die ODL willen gaan gebruiken en vermoedelijk de eersten in hun land zullen zijn.

Volgens het persbericht is Lemonway, met hoofdkantoor in Parijs, gespecialiseerd in het verwerken van betalingen op online platforms en heeft het al 8 miljoen klanten in heel Europa. Een woordvoerder van Lemonway zegt dat zij via Ripple ODL een hogere efficiëntie en meer onafhankelijkheid van de traditionele banken verwachten. Xbaht daarentegen werd in 2016 in Zweden opgericht en richt zich op het organiseren van overboekingen van Thais naar hun thuisland. Tranglo, een toonaangevende Aziatische financiële dienstverlener die XRP sinds maart op grote schaal gebruikt als overbruggingsvaluta, zal ook betrokken zijn bij het gebruik van Ripple ODL.

De eerste samenwerkingen in Zweden en Frankrijk zijn een eerste voorproefje van succes voor de nieuwe Europese baas van Ripple, Sendi Young. Young trad in de zomer in functie en zij had toen al gewezen op het grote belang van Europa voor Ripple ODL. Uit de kwartaalverslagen blijkt: Er worden miljarden verplaatst via XRP en Ripple ODL en het bedrijfsleven groeit snel.

Ripple CEO Garlinghouse: “Antwoorden” op SEC proces verwacht in 1e helft van 2023

Ondertussen gaf Ripple CEO Brad Garlinghouse tijdens een conferentie commentaar op de situatie in de lopende zaak tegen de SEC, volgens Bloomberg. Hij zei dat hij “antwoorden” verwacht in de rechtszaak in H1 2023, maar wilde zich niet vastleggen op een kwartaal. Hoewel Ripple en de SEC onlangs hebben verzocht om een uitspraak via een schriftelijke procedure, maken steeds nieuwe juridische uitvluchten een snel einde onwaarschijnlijk. In dit verband is een tweede opmerking van Garlinghouse interessant. Want hij zei dat Ripple zich een buitengerechtelijke schikking met de SEC kon voorstellen als de instantie bereid was XRP niet langer als “effect” te vervolgen. Deze indeling is meer dan symbolisch voor de crypto-industrie, want er wordt voor gevreesd: Als de SEC kan zegevieren tegen Ripple en XRP, zal de toezichthouder zich ook richten op andere altcoins.

Conclusie: Zijn de SEC en Ripple aan het convergeren voor een vergelijking met XRP?

Toen Ripple en de SEC minder dan een maand geleden hun moties voor een vonnis indienden, hadden waarnemers al opgemerkt dat de SEC in haar woordkeuze afweek van de term “effecten” voor XRP. Als men nu de laatste verklaringen van Garlinghouse in aanmerking neemt, kan dit misschien ook worden gezien als een verborgen aanbod om het mammoetproces eindelijk te beëindigen door middel van een schikking. Ook al is de uitbreiding naar Europa met Ripple ODL positief – zonder institutioneel gebruik van XRP in de VS blijven de betaalcorridors van Ripple op een belangrijk punt onvolledig. Alleen een rechterlijke uitspraak of een schikking tussen Ripple en de SEC kan Amerikaanse bedrijven overtuigen om XRP een kans te geven als overbruggingsvaluta.


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*