Ripple opent regionaal kantoor in Dubai – zoektocht naar nieuw hoofdkwartier aan de gang

Ripple (XRP) zal in de toekomst klanten in het Midden-Oosten en Noord-Afrika bedienen vanuit een regionaal kantoor in Dubai. Tegelijkertijd wordt de zoektocht naar een nieuw hoofdkwartier voortgezet, aangezien Ripple in de VS door de regelgevende instanties met verdere problemen wordt bedreigd als gevolg van XRP.

Ripple wordt geconfronteerd met veranderingen in de ruimtelijke organisatie van haar kantoren. In eerste instantie wordt een regionaal kantoor van Ripple geopend in Dubai, zoals gemeld door het persbureau van de Verenigde Arabische Emiraten. Tegelijkertijd bereidt Ripple zich voor op de verhuizing van het hoofdkantoor van de VS naar een andere locatie. De achtergrond hiervan is de aanhoudende onzekerheid over de vraag of Ripple met XRP in de VS als een effectenuitgevende instelling zal worden geclassificeerd, hetgeen verstrekkende juridische gevolgen zou kunnen hebben.

Ripple (XRP) gaat Dubai

In Dubai verhuist Ripple naar kantoren in het Dubai International Financial Centre, zoals het DFIC zelf aankondigt. Ripple is een van de meest opwindende nieuwe toevoegingen aan DFIC, zegt Arif Amiri, hoofd van DFIC. In het complex zijn enkele honderden bedrijven uit de Fin-Tech-sector verenigd. Arif Amiri zegt dat Ripple de Emiraten zal helpen om hun blokketenstrategie in 2021 te realiseren. Navin Gupta, die zaken doet in Azië, sprak voor Ripple. Ripple heeft al een aanzienlijk klantenbestand in het Midden-Oosten en Noord-Afrika (MENA) en zal deze nu vanuit het nieuwe kantoor in de directe omgeving kunnen bedienen. Daarnaast moet Dubai een springplank worden voor de uitbreiding van de activiteiten in de regio en een nauwere samenwerking met lokale financiële instellingen. De Verenigde Arabische Emiraten worden over het algemeen beschouwd als crypto-vriendelijk en doen agressieve pogingen om crypto-projecten naar de Perzische Golf aan te trekken.

Verlaat Ripple de VS?

Ripple CEO Brad Garlinghouse zei onlangs dat het waarschijnlijk is dat het bedrijf zijn huidige hoofdkantoor zal verplaatsen van Silicon Valley in de VS naar een land waar het zeker is dat XRP geen goedkeuring nodig heeft als beveiliging. Garlinghouse noemde Groot-Brittannië, Japan, Singapore, Zwitserland en de Arabische Emiraten als mogelijke opties. Uit Groot-Brittannië kwam de verzekering dat XRP als een crypto-munt zou worden beschouwd en niet als een zekerheid. Dit is van groot belang voor Ripple, omdat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) al verschillende Altcoins heeft geclassificeerd als effecten die goedkeuring behoeven en sancties heeft opgelegd voor ongeoorloofde verkopen. Ripple zelf wordt in de VS geconfronteerd met verschillende class action rechtszaken over dit onderwerp.

Conclusie: Ripple acts, XRP stagneert

Ripple begon in 20212 met het concept van een revolutie in het internationale financiële verkeer met zijn blokketenachtige technologie en XRP als brugvaluta. Wat overblijft is RippleNet als netwerk, dat populair is bij klanten uit de financiële sector. XRP daarentegen wordt in het spel gehouden met aanzienlijke financiële prikkels voor de financiële sector en met name voor zijn partner MoneyGram. Garlinghourse had al een nieuwe strategie voor XRP aangekondigd en wil XRP introduceren als betaalmiddel voor eindklanten.

Ripple ergerde zich ook aan het feit dat PayPal in zijn nieuwe crypto-programma geen rekening houdt met XRP. XRP is nog steeds de vierde grootste crypto valuta in termen van marktkapitalisatie en is goed bekend in de thuismarkt van PayPal in de VS.

De prijs van XRP zit nu al 18 maanden vast onder 0,30 US dollar en kon niet profiteren van rally’s bij Bitcoin (BTC) en andere toonaangevende oude munten zoals Ethereum (ETH). Ripple flirt op zijn beurt met een beursgang en zoekt daar rechtszekerheid voor. Het is de vraag of het ondemocratische Dubai hiervoor een geschikte locatie is. Maar de lancering van het regionale kantoor geeft op zijn minst aan dat Ripple in staat is om te handelen ondanks de onzekerheden rond XRP.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*