Ripple voorspelt: Crypto zal het “nieuwe normaal” worden in 2022

In zijn jaarlijkse vooruitzichten voor 2022 gaat Ripple een keer niet in op XRP, maar probeert het trends te voorspellen. Zijn kernthese is dat crypto het “nieuwe normaal” zal worden voor de financiële wereld en de mensen.

Ripple (XRP) publiceert onregelmatig studies over de algemene toestand van de crypto-industrie, die op zijn minst stof tot nadenken bieden. Voor het laatste rapport van dit type heeft Ripple nu haar management ondervraagd om prognoses voor 2022 te geven. Zij noemen ontwikkelingen die in 2021 merkbaar in een stroomversnelling zijn geraakt en het nieuwe jaar vorm zullen geven. Samenvattend, de vooruitzichten zijn: Wat er internationaal gebeurt op het gebied van crypto zal ertoe leiden dat Bitcoin, DeFi, NFT’s en Co. eindelijk worden geaccepteerd als het “nieuwe normaal”.

Ripple naar CBDC’s

Volgens Ripple is een van de belangrijkste redenen voor deze stelling de snelle toename van use cases waarin cryptocurrencies worden gebruikt om internationale geldtransfers te verwerken. De introductie van door de overheid gegarandeerde digitale valuta’s (CBDC’s) zal in 2022 waarschijnlijk een extra stimulans zijn, denkt Ripple. Ripple heeft al concrete plannen op dit gebied met projecten in Palau en Bhutan en heeft zich met diverse standpuntnota’s aanbevolen voor andere landen. In Europa valt een algemene invoering van de veelbesproken e-euro in 2022 echter niet te verwachten.

NFT’s vanuit een Ripple-perspectief

Ripple ziet geen afkoeling in zicht voor het trend topic NFTs. De verkoop van NFT’s heeft in 2021 al meer dan 17 miljard dollar bereikt en de gebruiksvriendelijke technologie zal in 2022 tot verdere groei leiden. Ripple wijst op zijn eigen fonds met 250 miljoen US dollar om NFT-projecten aan te trekken. Op een aangenaam realistische manier wijst Ripple erop dat NFT’s niet beperkt blijven tot de creatieve industrie, maar ook elders punten scoren, bijvoorbeeld met het digitale beheer van auteursrechten. NFT’s zullen in 2022 mainstreamoplossingen worden, aldus Ripple.

Verordening ja, maar niet voor XRP

Ripple kijkt met argusogen naar de ontwikkelingen in de regulering van de crypto-industrie. Regelgeving met gevoel voor proporties is wenselijk en noodzakelijk voor de innoverende industrie. Verwacht wordt dat vooruitstrevende landen contactpersonen zullen aanwijzen en deskundigheid in de dialoog zullen opbouwen. Helaas blijven de VS (waar het hoofdkantoor van Ripple is gevestigd) achter en dreigt het zijn aantrekkelijkheid voor de groeisector te verliezen. Het amuseert de geïnformeerde lezer echter hoe in deze opmerkingen van Ripple de vermelding van XRP en het ernstige juridische geschil tussen Ripple en de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) volledig worden weggemoffeld.

Gedecentraliseerde financiering op de rails

Ripple heeft de grootste uitdaging – en dus ook kans – voor de cryptoscene geïdentificeerd in het technologisch koppelen van de veelheid aan bestaande blockchains. Impulsen en eerste oplossingen komen hier vooral van de afdeling Gedecentraliseerde Financiën (DeFi). Achter het lompe woord “interoperabiliteit” ziet Ripple het potentieel voor gedecentraliseerde cryptobeurzen (DEX) en andere financiële diensten om enorme marktaandelen te verwerven. Als dit hand in hand gebeurt met veilige en handige portemonnees voor de eindgebruiker, zou 2022 volgens Ripple het afscheid kunnen inluiden van centraal georganiseerde cryptobeurzen en -financiering.

Conclusie: Ripple durft buiten de gebaande paden te denken

Het kan geen kwaad om je door Ripple te laten inspireren om eens te kijken naar de crypto-industrie zonder Bitcoin of specifieke altcoins. In dit verband zijn de genoemde onderwerpen, van CBDC’s tot NFT’s en DeFi, echter geen verrassing. En natuurlijk schetst Ripple een beeld waarin het bedrijf goed gepositioneerd is voor alle spannende verdere ontwikkelingen. Maar zelfs het management van Ripple kan het geleidelijke verlies van belang van XRP met bijbehorende koersverliezen niet weg verklaren. Voor u als belegger biedt ons jaarlijkse overzicht van XRP in 2021 met een vooruitblik voor 2022 belangrijke informatie in een compact overzicht.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*