IOTA Firefly Wallet: mobiele versie nog steeds niet vrijgegeven

De officiële IOTA-portemonnee Firefly krijgt binnenkort een update naar versie 1.4.0, maar de Firefly-app voor smartphones, die al sinds april 2021 wordt verwacht, is nog steeds niet klaar voor release.

Bij IOTA is de officiële portemonnee genaamd Firefly van groot belang, omdat externe software wallets niet compatibel zijn vanwege de technologische eigenaardigheden van IOTA. In het huidige voortgangsrapport over de IOTA Firefly portemonnee, wordt nu een update naar versie 1.4.0 aangekondigd. Dit brengt kleine veranderingen met zich mee, waaronder de mogelijkheid om transacties te zoeken en te filteren. In de toekomst zijn ze van plan om een maandelijkse update voor IOTA Firefly uit te brengen en beta versies voor het testnet uit te brengen, zeggen ze.

Voor iedereen die op Firefly Mobile wacht, heeft het laatste rapport van het ontwikkelingsteam echter geen goed nieuws. Aangekondigd in april 2021, zijn de versies van IOTA Firefly voor iOS en Android nog steeds niet klaar voor het veld. In het vorige voortgangsrapport van begin november 2021 had de IOTA Foundation de vooruitzichten voor Firefly voor smartphones herhaald, maar ongeveer een kwart jaar later is het project blijkbaar aan het watertrappelen. Mobiele versies van IOTA Firefly zijn niet alleen belangrijk voor het gemak, maar zijn een belangrijke factor in de adoptie van IOTA. Internationaal gezien is de smartphone immers voor veel mensen de enige toegang tot het internet.

Nieuwe functies voor IOTA portemonnee Firefly in ontwikkeling in 2022

Volgens de nieuwe informatie zal Firefly dit jaar belangrijke extra functies krijgen. Voor beleggers is het eerste dat moet worden vermeld de integratie van slimme contracten en de mogelijkheid om meerdere cryptocurrencies te beheren. De IOTA staking voor Shimmer (SMR) en Assembly (ASMB) loopt nog tot eind maart. Wanneer dit is voltooid en Assembly en Shimmer zijn uitgegeven, zullen deze tokens een thuis moeten vinden bij IOTA Firefly. Hetzelfde geldt voor de “Voting” functie, waarmee de IOTA gemeenschap binnenkort zal stemmen over wat er gebeurt met zogenaamde “niet-opgeëiste tokens” die miljoenen waard zijn. De ontwikkelaars van Firefly hebben echter nog geen streefdatum voor deze twee functionaliteiten.

Conclusie: Constante vertragingen met IOTA Firefly zijn vervelend

Het team voor portefeuilles bij de IOTA Foundation kreeg in 2021 meer personeel, maar tastbare resultaten zijn er nauwelijks. De over en weer uitzetten naar de toekomst zijn moeilijk te bevatten met de mobiele versies voor Firefly. Zelfs met andere functies voor Firefly als het centrale object voor IOTA investeerders, moeten wachttijden gepland blijven worden. Zo ontstaat een beeld waarin Firefly het oog van de naald wordt voor de verdere ontwikkeling van IOTA. Plannen zoals een Firefly-extensie voor de Firefox-browser en een modernisering van de vormgeving kunnen dit feit niet verhullen.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*