Ripple (XRP): Experts verwachten uitspraak in rechtszaak tegen SEC pas voor 2022

De hoop op een vroegtijdig einde van het proces in het duel van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) tegen Ripple over XRP moet een domper nemen. Volgens waarnemers is er voor begin 2022 geen vonnis in zicht.

Kort voor Kerstmis 2020 had de Amerikaanse Securities and Exchange Commission SEC een rechtszaak aangespannen tegen Ripple (XRP). Dit proces wordt op de voet gevolgd in de crypto scene. Ten eerste zal een uitspraak waarschijnlijk een impact hebben op de toekomst en de prijs van XRP. Bovendien wordt het zwaarbevochten geschil gezien als een model voor de vraag of de SEC überhaupt verantwoordelijk is voor sommige altcoins, omdat ze als effecten zouden worden geclassificeerd. Sinds ongeveer een half jaar worden pleidooien uitgewisseld in Ripple v. SEC en beslist de bevoegde rechtbank in New York over de aanvragen. Daarbij wist Ripple onlangs een ritzege te boeken, maar dit verlengt opnieuw de verwachte duur van de procedure.

In de VS is bekend dat twee advocaten het proces op de voet volgen. Jeremy Hogan en James Filan komen onafhankelijk van elkaar tot de conclusie in hun huidige bijdragen op Twitter: Nu de termijnen bekend zijn en er nog meer stappen te verwachten zijn, zal het gerecht normaal gesproken niet voor begin 2022 tot een vonnis kunnen komen. Omdat er tot nu toe niet eens een hoorzitting heeft plaatsgevonden. Voor die tijd zijn drie data van belang:

2 juli 2021: Tegen die tijd moet de SEC interne documenten over Ripple en ook Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) verstrekken, zodat duidelijker wordt hoe de SEC tot oordelen over cryptocurrencies komt.

31 augustus 2021: tegen die tijd moeten de SEC en Ripple elk hun juridische redenering toelichten en aangeven hoe ze die denken te bewijzen.

15 oktober 2021: Tegen die tijd zullen deskundigenadviezen en bewijsmateriaal, of verdere verzoeken om bewijsmateriaal, worden toegelaten.

Zelfs indien er tegen die tijd geen verdere verlenging van de termijn is, zijn bezwaren te verwachten en staan er nog vragen open in de juridische strijd, zoals de wederzijdse beschuldiging van het uitstellen van het proces. Voeg daar nog de zittingen en de behandelingstermijnen van het Hof aan toe en het wordt duidelijk: een uitspraak dit jaar zou een grote verrassing zijn.

Kortom: zal Ripple voor XRP een compromis moeten zoeken met de SEC?

De molens van het recht malen langzaam, dat is spreekwoordelijk bekend. Maar met de huidige achtergrondkennis over de timing, zal de druk van beleggers en investeerders op Ripple om opties voor een buitengerechtelijke schikking met de SEC te onderzoeken waarschijnlijk toenemen. Dat komt omdat de handel in XRP in de VS grotendeels opgeschort blijft, wat ook een drukkend effect heeft op de prijsontwikkeling. Bovendien heeft de EOS-zaak net opnieuw aangetoond dat een compromis voor Ripple de snelste en uiteindelijk goedkopere optie zou kunnen zijn om uit het defensief te geraken. De grote Japanse investeerder in Ripple, SBI Group, lijkt achter de schermen te mikken op een scenario waarin – met tegenzin – dwangsommen worden geaccepteerd om de zaak af te sluiten. Aan de andere kant worden Ripple mede-oprichters Brad Garlinghouse en Chris Larsen mogelijk ook geraakt door de rechtszaak via hun privévermogen en kunnen zij er dus belang bij hebben om de zaak te vertragen. Het blijft spannend om te zien of een krachtmeting met winnaar en verliezer echt gaat gebeuren door een rechterlijke uitspraak bij SEC tegen Ripple.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*