Binance NFT lanceert donderdag – veiling met Warhol en Dali

Binance lanceert op 24 juni een eigen marktplaats voor NFT’s. Bij de start zullen digitale versies van iconische werken van onder meer Andy Warhol en Salvador Dalí de aandacht trekken.

Ten laatste sinds een NFT van digitale kunstenaar Beeple in maart een recordprijs van bijna 70 miljoen dollar opbracht bij veilinghuis Christie’s, hebben de crypto-industrie en de kunstwereld hun raakpunten gerealiseerd. Binance, ‘s werelds grootste cryptobeurs, wil nu ook meedoen aan de hausse en lanceert donderdag (24 juni) zijn eigen marktplaats voor digitale kunst, Binance NFT. In een blog post, wordt een aantrekkelijk programma voor de openingsdagen aangekondigd voor Binance NFT. Andy Warhol en Salvador Dalí, twee grote namen uit de kunstgeschiedenis, zijn de meest in het oog springende trekpleisters.

In samenwerking met Apenft zal Warhols serie van drie zelfportretten (“Three Self-Portraits”), die als “iconisch” wordt omschreven, als NFT worden gereproduceerd. Het werk werd in maart door Apenft aangekocht voor 2 miljoen dollar en gaat nu een vijfdaagse veiling in. Binance noemt dit top lot “Genesis” als onderdeel van zijn collectie. 100 NFT’s ervan zijn te koop en de hoogste bieder krijgt ook het origineel. In het geval van Salvador Dalí is een motief uit zijn illustraties van Dante’s “Goddelijke Komedie” omgezet in een NFT en “verfijnd” met het symbool voor Bitcoin, het logo van Binance en de handtekening van Binance CEO CZ. Biedingen worden geaccepteerd in de Genesis veiling vanaf donderdag.

Ook opkomende artiesten zijn vertegenwoordigd op Binance NFT.

Tegelijkertijd zal Binance “100 Creators” introduceren, 100 geselecteerde kunstenaars om de blik op NFT’s te verruimen. Niet-fungibele tokens zijn unieke tokens die worden gedocumenteerd op een blockchain en dan typisch linken naar een digitaal kunstwerk. Dit model vermindert drastisch de hoge kosten die veilinghuizen aanrekenen; Binance neemt slechts 1 procent van de gerealiseerde verkoop. Bovendien kun je met NFT’s in een smart contract vastleggen dat kunstenaars automatisch meedelen in de eventuele doorverkoop van hun werk. Binance trekt ook deze optie in en belooft de 100 Creators 1 procent participatie voor het leven telkens wanneer hun kunst weer van eigenaar verandert. “100 Creators” wordt zo een showcase voor Binance NFT en zal in de toekomst zeker meer veelbelovende kunstenaars aantrekken, en verzamelaars met hen.

De derde attractie bij de lancering van Binance NFT zal een “Mystery Box” zijn. Deze bevat 16 motieven uit de “tokidoki” serie van Simone Legno als NFT. Tokidoki als merk is ook een wereldwijde bestseller op fysiek gebied met meer dan 1 miljoen verkochte illustraties, aldus Binance. Deze exclusieve mystery box zal in de toekomst worden gevolgd door andere met prominente namen om verzamelaars in staat te stellen hun verzameling betaalbaar uit te breiden, aldus Binance.

Conclusie: Binance NFT is zeker een kijkje waard

Er worden nog steeds verschillende wegen verkend wat betreft de presentatie van NFT’s en de methoden om ze te verkopen. Met Opensea en Hic et Nunc hebben zich al twee platforms gevestigd die respectievelijk vertrouwen op Ethereum (ETH) en Tezos (XTZ) als blockchain-oplossingen op de achtergrond. Met Binance NFT zal Binance Coin (BNB) waarschijnlijk een belangrijk onderdeel van het totaalpakket worden. Er is echter nog weinig bekend over de technische details van Binance NFT en sommige dingen zullen waarschijnlijk pas op 24 juni duidelijk worden. Om aan Binance NFT veilingen en speciale promoties deel te nemen, is een bestaande klantenrekening voldoende of moet snel en eenvoudig een nieuwe rekening worden aangemaakt. Binance belooft alle kopers van een NFT in de eerste maand bovendien een beperkte NFT als geschenk. Of de tactiek voor Binance NFT vruchten zal afwerpen, zal de komende weken blijken, niet in het minst door de resultaten van de Genesis-veiling met Warhol en Dalí.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*