Ripple (XRP) geïnteresseerd in overname insolvent Celsius, volgens Reuters

Zal het insolvente crypto-platform Celsius een redder vinden in Ripple (XRP)? Volgens het zakennieuwsagentschap Reuters bekijkt Ripple in ieder geval of Celsius of deposito’s daar een bod waard zijn.

Half juli moest het cryptoplatform Celsius faillissement aanvragen, en gezien de gemelde schulden van 1,2 miljard Amerikaanse dollar leek een nieuwe start niet veelbelovend. Maar nu, met Ripple (XRP), zou Celsius een uitweg kunnen vinden. Een woordvoerder van Ripple vertelde het zakennieuwsagentschap Reuters dat het geïnteresseerd was in Celsius en specifiek in deposito’s daar.

Ripple is in het algemeen actief op zoek naar mogelijkheden voor overnames en fusies die voortvloeien uit de turbulente situatie in de crypto-industrie, voegde de woordvoerder eraan toe. De woordvoerder wilde niet ingaan op de vraag of ook een volledige overname van Celsius wordt overwogen. Maar de basisrente alleen al stuurde Celsius’s eigen token CEL steil omhoog naar een dagelijkse winst van 30 procent. Volgens Reuters is Ripple weliswaar niet een van de grootste schuldeisers van Celsius, maar heeft het toch een aanvraag ingediend als partij in de gerechtelijke insolventieprocedure van Celsius. Celsius zegt dat het deposito’s heeft in bitcoin (BTC), CEL en andere cryptocurrencies, plus fiat, een bitcoin mijnbouwbedrijf en zijn eigen vorderingen op leningen. Ripple werd voor het laatst gewaardeerd op 15 miljard dollar bij een terugkoop van bedrijfsaandelen in januari 2022. Ripple gaat gebukt onder de aanhoudende juridische strijd met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission over XRP.

Celsius Duitse partner Nuri heeft insolventie aangevraagd

In Duitsland heeft het faillissement van Celsius ook gevolgen gehad voor de klanten van de financiële dienstverlener Nuri. Nuri had Bitcoin-inkomstenrekeningen in zijn aanbiedingsportefeuille gehouden, die in feite door Celsius waren georganiseerd. De klanten van Nuri hebben er geen toegang meer toe en Nuri zelf heeft deze week ook het faillissement moeten aanvragen. Of de intrede van Ripple in Celsius weer toegang tot Bitcoin-inkomstenrekeningen voor Nuri-klanten zou kunnen betekenen, blijft voorlopig uiterst onzeker.

Conclusie: Ripple werpt een blik op Celsius – louter PR-actie?

Men kan de verklaringen van de Ripple-woordvoerder interpreteren als een oprechte interesse in Celsius – maar waarschijnlijk minder in het platform zelf dan in de resterende activa van Celsius. Naar verluidt heeft Celsius reserves ter waarde van ruim 4 miljard US dollar, en in een insolventieprocedure is het zeer wel mogelijk dat deze als pakket worden verkocht. In zo’n geval zouden andere grote bedrijven uit de crypto-industrie naast Ripple waarschijnlijk berekenen of een bod om Bitcoin en andere crypto-activa over te nemen tegen een speciale prijs de moeite waard zou zijn. Volgens de tot dusver beschikbare informatie lijkt het echter bijna onmogelijk dat Ripple zich met zijn eigen XRP-problemen volledig wil vastpinnen op de herstructureringszaak Celsius.


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*