Reddit schroeft met Ethereum en Arbitrum voor Community Points en Web3

In 2020 is het discussieforum Reddit begonnen met het omzetten van zijn Community Points beloningssysteem naar een Ethereum (ETH) oplossing. Nu wil het volgende stappen zetten met Ethereum rollup Arbitrum.

Het Amerikaanse platform Reddit heeft meer dan 400 miljoen maandelijks actieve gebruikers en is daarmee een van de grootste discussieforums in de westerse wereld. Vanuit het perspectief van de crypto-industrie is Reddit daarom niet alleen belangrijk als plek voor informatie-uitwisseling en (verhitte) discussies, maar ook een geschikte plek om nieuwe use cases te ontsluiten. Er was dan ook veel aandacht voor Reddit in 2020 toen het Community Points beloningssysteem werd getest op basis van technologie van Ethereum (ETH). Een goede twee jaar later, is er groot nieuws aan de horizon voor Reddit als het gaat om crypto, met Ethereum rollup Arbitrum en crypto exchange FTX die een sleutelrol spelen.

Arbitrum licht de details toe op Twitter. Met de lancering van het Nova-netwerk worden daar nu ook Reddit-gemeenschapspunten georganiseerd. Arbitrum Nova is een rollup voor Ethereum (ETH) en bundelt aanvankelijk transacties met zichzelf. Ze worden dan ook in grotere pakketten aan Ethereum gecommitteerd. Dit systeem resulteert in zeer lage vergoedingen tegen een hoge snelheid, een basisvereiste voor microtransacties. Even belangrijk: Met de crypto-uitwisseling FTX werd een partner gevonden die als brug fungeert voor Reddit Community Points naar andere cryptocurrencies en fiat. Dit zal het beloningssysteem van Reddit te gelde maken en het interessant maken voor verdere toepassingen.

Een woordvoerder van Reddit gaf onlangs inzicht in de toekomstplannen. Het gaat onder meer om de integratie van NFT’s bij Reddit, een proces dat al is begonnen bij Instagram en leidt naar Web3. Daar kunnen NFT’s niet alleen worden gebruikt als in het oog springende profielfoto’s, maar op middellange termijn ook als avatars in virtuele werelden (Metaverse). Van daaruit is het niet ver meer naar blockchain gaming. Offchain, het bedrijf achter Arbitrum Nova, is naar verluidt al in gesprek met grote gamestudio’s.

Conclusie: Reddit’s crypto strategie meer dan een test voor Web3

Reddit wil zijn enorme gebruikersgroep nieuwe prikkels geven om veel tijd op het platform door te brengen. Met geldbesparende Community Points en aanvullende toepassingen wordt het nu duidelijker waar de reis naartoe gaat. Aangezien Reddit benadrukt dat het alleen in noodgevallen discussies en uitwisselingen tussen gebruikers zal censureren, is een gedecentraliseerde en censuurbestendige crypto-oplossing als onderbouwing van de nieuwe initiatieven een logische conclusie. Of het concept met Arbitrum Nova, Ethereum en FTX ook door Reddit-gebruikers zal worden aanvaard, valt nog te bezien. Zo zal anoniem gebruik waarschijnlijk slechts in beperkte mate mogelijk zijn, en het valt ook nog te bezien wanneer het nieuwe systeem voor alle gebruikers zal worden ingevoerd. Maar de holistische aanpak van Reddit laat zien dat het er niet aan denkt om de toekomstige onderwerpen Web3 en Metaverse aan zich voorbij te laten gaan.


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*