Cardano (ADA): Whales aandeel omhoog vooruitlopend op Vasil upgrade

Cardano verwacht zijn eerste grote upgrade dit jaar in de komende weken met Vasil. In de aanloop naar de upgrade hebben grote investeerders massaal extra ADA gekocht in de veronderstelling dat de prijzen in de toekomst zouden stijgen.

Verschillende keren deze zomer heeft Cardano (ADA) de lanceringsdatum van de Vasil-upgrade uitgesteld. De meest recente streefdatum van eind juli kon ook niet worden gehaald en nu is er sprake van dat Vasil voor Cardano “over een paar weken” komt. Dit is ook wat Cardano-baas Charles Hoskinson zei in een videoboodschap. Vasil ondergaat momenteel de laatste testen, zei Hoskinson. Dit nieuws heeft de walvissen er duidelijk toe aangezet hun voorraden in ADA aanzienlijk te verhogen.

Alleen al in de acht dagen tussen 27 juli en 5 augustus kochten grote beleggers het equivalent van $138 miljoen aan ADA, volgens de analysedienst Santiment op Twitter. Dit komt overeen met 0,46 procent van alle ADA’s in omloop. Santiment verwijst naar beleggers die ten minste 10.000 ADA bezitten als walvissen. De aankoopprijzen voor Cardano lagen in die periode meestal net boven de US$0,50, wat de Whales blijkbaar interpreteerden als een dip. Vasil is de eerste grote upgrade voor Cardano sinds september 2021, toen Alonzo live ging. Er wordt verwacht dat het de netwerkcapaciteit voor ADA merkbaar zal verbeteren en ook voorbereidingen zal treffen voor betere slimme contracten, die dan later in 2022 bij Cardano worden aangekondigd met een andere upgrade genaamd Hydra.

Ondertussen spreekt de datadienst Messari momenteel over “agressieve prijzen” bij ADA vóór Vasil. Cardano wordt vergeleken met concurrenten als Solana (SOL) en Algorand (ALGO). Volgens dit spreken indicatoren zoals verder stijgende gebruikersaantallen en levendige activiteit onder ontwikkelaars in het voordeel van Cardano. Messari suggereert dat een succesvolle lancering van Vasil al grotendeels ingeprijsd kan zijn bij ADA.

Conclusie: Zal ADA uit het slop geraken met Vasil?

Eén ding is duidelijk: Cardano is de laatste drie maanden blijven steken op prijsniveaus van rond de 0,50 US dollar en de hoop op nieuwe impulsen is dan ook gericht op de upgrade van Vasil. In maart had Hoskinson Vasil en de tweede upgrade Hydra omschreven als de gebeurtenissen die in 2022 nieuwe gebruiksmogelijkheden voor ADA zouden openen. Critici herinneren zich de Alonzo upgrade, die de prijscurve van ADA in de aanloop omhoog hielp schieten, maar uiteindelijk niet de beloofde doorbraak voor Cardano in de DeFi divisie opleverde. Of de verwachtingen voor Cardano in verband met Vasil deze keer zullen worden waargemaakt, kan pas worden beoordeeld wanneer de upgrade is doorgevoerd.


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*